Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apothekers en drogisten geven NSAID te makkelijk mee

PW Magazine 14, jaar 2012 - 27-03-2012
Apothekers en drogisten stellen te weinig vragen of verstrekken verkeerde informatie bij zelfzorgmedicijnen. Mysteryshoppers bezochten 116 apotheken en bij 25 apotheken kregen zij een NSAID gewoon mee. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Mysterieshoppers van de Universiteit van Twente bezochten voor de Consumentenbond 116 apotheken en 119 drogisterijen in vijftien steden. De onderzoekers vroegen om drie doosjes Aleve Select 275 voor een 8-jarig kind. In 25 apotheken en 23 drogisterijen kregen zij de doosjes gewoon mee.

De drogisten vragen volgens De Consumentenbond aanmerkelijk vaker dan apothekers of de consumenten extra informatie wensen over het gekozen geneesmiddel. In slechts negen van de bezochte drogisterijen stelden de medewerkers vervolgens de juiste vragen over het gebruik.

De kwaliteit van de informatie over het verstrekte geneesmiddel door de apotheekmedewerkers is beter dan van de drogist. In de apotheek vraagt men gestructureerder door waar de medewerkers in de drogisterij vaak verwijzen naar de bijsluiter.

Document acties

Back to top