Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheek in Zandvoort sluit deuren

PW Magazine 33, jaar 2012 - 10-08-2012
De Zandvoortse Apotheek Noord is sinds 1 juli gesloten. Volgens eigenaar apotheker Hans Mulder als gevolg van de verslechterde economische omstandigheden. “Tegen de huidige tarieven is het onmogelijk deze apotheek nog langer open te houden. Ik ben financieel aan het watertrappelen.”

De sluiting komt voor apotheker Hans Mulder, tevens eigenaar van de Zandvoortse Apotheek, niet bepaald als een verrassing. Begin dit jaar werd duidelijk dat de inkomsten onder dusdanig hoge druk zijn komen te staan dat een sluiting van dependance-apotheek De Zandvoortse Apotheek Noord onafwendbaar was.

“Ik heb het contract van de dominante zorgverzekeraar getekend omdat ik geen keus heb. Maar het is een onredelijk contract met tarieven die lager zijn dan 2011, zonder inflatiecorrectie.” Een andere financiële tegenvaller is volgens Mulder het uit patent lopen van Lipitor.

Mulder benadrukt verder dat het werk er niet bepaald minder om is geworden in de apotheek, het aantal regels blijft groeien. “We werken ons met twintig man een slag in de rondte en we voldoen aan alle kwaliteitseisen. Maar financieel ben ik aan het watertrappelen.”

Mulder beschouwt 2012 vanwege de lage tarieven als een verloren jaar. “Op 10 januari zag ik al dat we ons moeten focussen op 2013; dit jaar is niks en dat wordt het ook niet meer’.”

De Zandvoortse Apotheek Noord had 3000 patiënten en ligt ongeveer een kilometer verwijderd van de Zandvoortse Apotheek. Mulder opende deze apotheek zeven jaar geleden vanwege de drukte in de Zandvoortse Apotheek en als service voor de mensen die in de sociaal zwakkere wijk Zandvoort Noord wonen. Deze patiënten moeten voor hun geneesmiddelen voortaan weer naar De Zandvoortse Apotheek.

Document acties

Back to top