Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

PW-poll: veel overuren

PW Magazine 03, jaar 2011 - 21-01-2011
Meer dan de helft van de apothekers die gestemd hebben op de poll op pw.nl werkt meer dan 45 uur per week in de apotheek.

Een kwart zelfs meer dan 50 uur per week. De redactie heeft beherend apothekers gevraagd aan te geven hoeveel uur zij per week werken (eventueel geëxtrapoleerd naar een fulltime dienstverband). 8% gaf aan minder dan 40 uur per week te werken, 36% 40 tot 45 uur en 32% 45 tot 50 uur. 24% van de apothekers werkt meer dan 50 uur.

Document acties

Reacties

Anoniem
21-01-2011 20:55
zegt:

"Bezit van de zaak is einde van het vermaak."

Met dank aan de KNMP om het nog eens in te wrijven. 800 miljoen weggegeven. 7.50 euro gemiddeld wmg tarief geaccepteerd. (wie heeft dat gemiddelde uberhaupt en helemaal na de eigen KNMP acties mbt Doorgeleverde Bereidingen en Taxe?).

Dat de KNMP redactie verbaasd is te vernemen dat beherend apothekers zelfs - let op het woordje zelfs -- meer dan 50 uur per week werken is tekenend voor de kloof tussen het KNMP Bureau en werkvloer in de openbare apotheek.

36 uur per week is Full time bij de Overheid en blijkbaar ook bij het KNMP bureau. Met recht op een 13de maand en 2 maanden vakantie.

En hoe je extrapoleert naar full time mag de redactie KNMP uitleggen. Een part timer die 20 uur werkt in 2.5 dag? Een part time beherend apotheker?

Volgens de Geneesmiddelenwet moet er altijd een apotheker aanwezig zijn om aan de eisen van de Geneesmiddelenwet/NAN te kunnen voldoen. IGZ heeft in samenwerking met de KNMP vastgesteld dat aan de eigen Norm en eigen Wet niet wordt voldaan.

Ketens als Thio Pharma, Mediq en Phoenix werken doelbewust met part time aptohekers die meerdere apotheken beheren om zo kosten te besparen.

Dan kan je extrapoleren hoeveel apothekers er nog nodig zijn voor de resterende apotheken nadat in 2012 aan de boom is geschud, na de oogst van 2011.

Wellicht dat SFK met een prognose kan komen? Op DDD basis?

Back to top