Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Preferentiebeleid: verzekeraars pakken door

Forse uitbreidingen preferentiebeleid

PW Magazine 45, jaar 2010 - 09-11-2010
Alle grote zorgverzekeraars breiden hun preferentiebeleid op 1 januari uit. Dit terwijl apothekers nu al grote moeite hebben hun voorraden preferente geneesmiddelen op peil te houden. Groothandel Brocacef stelde een lijst op met vijftig niet of moeilijk verkrijgbare producten.
Preferentiebeleid: verzekeraars pakken door

Achmea spant de kroon met een uitbreiding van zijn preferentiebeleid met 153 stoffen. Mocht dit leiden tot leveringsproblemen voor apothekers, dan is Achmea bereid de uitbreiding uit stellen tot 1 februari.

CZ kondigt aan zijn preferentiebeleid uit te breiden met 36 tot een totaal van 74 stoffen en Menzis voegt 20 nieuwe stoffen toe. Het totaal van Menzis komt hiermee op 29 stoffen. Uvit zal in januari waarschijnlijk een kleine uitbreiding met enkele stoffen doorvoeren.

Apothekers geven ondertussen aan nog steeds veel moeite te hebben met het op voorraad houden van alle preferente middelen.

Groothandel Brocacef stelt voor zijn klanten maandelijks een lijst op met niet of moeilijk verkrijgbare producten. De lijst van oktober telt zo’n vijftig middelen, afkomstig van zeven generieke fabrikanten. Volgens de groothandel kunnen klanten met deze lijst aan zorgverzekeraars duidelijk maken waarom zij bepaalde middelen niet kunnen afleveren.

Document acties

Back to top