Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Positieve oordelen boceprevir, denusomab en ipilimumab

PW Magazine 26, jaar 2011 - 01-07-2011
De CHMP heeft positieve adviezen uitgebracht voor het verlenen van handelsvergunningen voor drie nieuwe geneesmiddelen.

• Victrelis (boceprevir), voor de behandeling van chronische hepatitis C genotype 1- infectie, in combinatie met peginterferon alfa en ribavirine, bij volwassen patiënten met gecompenseerde leverziekte die niet eerder zijn behandeld of bij wie eerdere therapie heeft gefaald. Het Comité heeft een versnelde beoordeling van dit geneesmiddel uitgevoerd omdat het van mening was dat boceprevir zou kunnen voldoen aan de onvervulde medische behoefte aan verbeterde behandelopties voor genotype 1 chronische hepatitis C. Boceprevir is het eerste van een nieuwe klasse geneesmiddelen voor de behandeling van chronische hepatitis dat rechtstreeks de replicatie van het hepatitis C-virus remt in met het hepatitis C-virus geïnfecteerde gastheercellen.

• Xgeva (denosumab), voor het voorkomen van skeletgerelateerde voorvallen bij volwassenen met botmetastasen van solide tumoren.

• Yervoy (ipilimumab), voor de behandeling van (inoperabel of gemetastaseerd) melanoom in een gevorderd stadium bij volwassenen die eerdere therapie hebben ontvangen.

Document acties

Back to top