Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Meer dan driehonderd kijkers voor KNMP.tv

PW Magazine 49, jaar 2011 - 06-12-2011
De eerste uitzending van KNMP.tv op donderdag 1 december is door meer dan driehonderd apothekers bekeken. Het thema van de uitzending was de KNMP Richtlijn COPD.

Kijkers stelden tijdens de live-uitzending vele vragen. Zo wilde een kijker bijvoorbeeld weten hoe om te gaan met mensen die niet zelf de inhalator komen halen. Een ander vroeg de studiogasten hoe hij het best kan reageren wanneer een patiënt weigert de inhalatie-instructie uit te voeren in bijzijn van de apotheker. Eén kijker vroeg: ‘Vindt het panel dat, gezien de bekende risico's, er nog een plaats is voor tiotropium-dosisaerosolen bij de behandeling van COPD, of ziet het panel alleen plaats voor ipratropium-dosisaerosolen?

In het panel zaten: prof. dr. Marcel Bouvy (hoogleraar farmaceutische patiëntenzorg), Bram Gille (projectleider Zichtbare Zorg bij VWS), Norbert IJkelenstam (kaderhuisarts astma/COPD), Michael Rutgers (directeur Astma Fonds), Stieneke Smit (assistent Apotheek Stevenshof) en Jan Joost Valeton (apotheker De Drie Leliën Apotheek).

Document acties

Back to top