Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Leveringsproblemen Caelyx groter dan verwacht

PW Magazine 38, jaar 2011 - 19-09-2011
De leveringsproblemen met injectieflacons van Caelyx (gepegyleerd liposomaal doxorubicine) zijn groter dan aanvankelijk werd verwacht. Volgens fabrikant Janssen-Cilag is in november nog slechts een zeer geringe voorraad beschikbaar. Caelyx wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende typen kanker.
Leveringsproblemen Caelyx groter dan verwacht

Op 11 augustus meldde het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) dat er door productieproblemen een tijdelijk tekort zou ontstaan aan de injectieflacons van Caelyx. Inmiddels blijkt het probleem echter fors groter. Recent zijn de beschikbare voorraden van Caelyx volledig uitgeleverd.

Fabrikant Janssen-Cilag maakt dat duidelijk in een brief, een zogenaamde Direct Healthcare Professional Communication (DHPC). De brief met deze belangrijke veiligheidsinformatie is in overleg met het CBG en de Inspectie voor de Gezondheidszorg gestuurd naar ziekenhuisapothekers, oncologen, hematologen en internisten met als specialisatie oncologie.

Janssen-Cilag adviseert geen behandeling met Caelyx bij nieuwe patiënten te starten voordat de levering weer voldoende op peil is. Verder dient er volgens de onderneming prioriteit te worden gegeven aan patiënten die nu al met Caelyx worden behandeld en voor wie er geen andere behandelmogelijkheid beschikbaar is.

Janssen-Cilag benadrukt dat zij alles in het werk te stelt om de gevolgen van deze leveringstekorten tot een minimum te beperken. “Wij verzekeren u ervan dat er maatregelen worden genomen om tekorten in de toekomst te voorkomen. Zodra er nieuwe informatie is en de situatie verandert, zullen wij u hierover informeren”, aldus de brief.

Document acties

Back to top