Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Jong zelfstandigen vrezen NZa-tarief

Kwetsbare groep vestigt hoop op commissie-Alders

PW Magazine 41, jaar 2010 - 12-10-2010
Steun de jong zelfstandige apothekers die worstelen met hoge lasten van goodwill. Die oproep deed KNMP-voorzitter Jan Smits tijdens het KNMP Congres. De jong zelfstandigen zijn bang voor een verlaging van het NZa-tarief.
Jong zelfstandigen vrezen NZa-tarief

JZA-voorzitter Elien Peterse

“Voor de jong zelfstandige apothekers betekent een lager apotheektarief heel slecht nieuws”, aldus voorzitter Elien Peterse van de Stichting Jong Zelfstandige Apothekers (JZA).

De NZa maakt naar verwachting begin november de nieuwe receptregelvergoeding bekend. Of een lager tarief ook zal leiden tot faillissementen is volgens Peterse niet te voorspellen. “Wanneer is een apotheek failliet? De deur van je apotheek gaat nog steeds open, maar je kunt niet meer voldoen aan de normen voor zorg.”

Met inmiddels honderd leden is duidelijk dat de JZA een groot probleem op de kaart heeft gezet. De JZA heeft hoop dat de Commissie-Alders – die volgende maand verslag uitbrengt – hulp zal bieden. Minister Klink heeft de commissie opdracht gegeven een oplossing te zoeken voor de goodwill-problemen.

“We zijn blij met deze aandacht, maar dat zijn natuurlijk nog geen keiharde euro’s”, aldus Peterse.

Document acties

Reacties

Anoniem
14-10-2010 20:14
zegt:

misschien kunnen een aantal apotheken / apothekers die uit de sores zijn een jonge apotheker financieel steunen voor de duur van de malaise. daar zijn tal van constructies voor te bedenken.
tevens dit fenomeen publicitair uitventen , want het zou werkelijk niet nodig hoeven zijn. i.c. van golen

Back to top