Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

ING: Mediq lijdt onder bezuinigingen regering

PW Magazine 42, jaar 2010 - 18-10-2010
Analisten van de ING verwachten dat Mediq flink gebukt zal gaan onder bezuinigingen van de nieuwe regering. ING acht het waarschijnlijk dat de Nederlandse apotheken gezamenlijk zo’n € 80 miljoen moeten inleveren als de bezuinigingsplannen doorgaan. Volgens een bericht van BeleggersBelangen zou dit Mediq, dat nu een marktaandeel heeft van 14%, 8% van het bedrijfsresultaat kosten.
ING: Mediq lijdt onder bezuinigingen regering

Mediq heeft volgens ING nog wel mogelijkheden om de kosten te verlagen. Bovendien kan het bedrijf marktaandeel winnen. Schaalgrootte wordt steeds belangrijker: een aantal kleinere apotheken moet het veld ruimen, is de verwachting. Maar zelfs als Mediq deze maatregelen doorvoert, moet het bedrijf toch nog 5% van het bedrijfsresultaat inleveren, denkt ING.

De bank heeft het aandeel Mediq inmiddels geschrapt als favoriet. ING adviseert met kopen van Mediq-aandelen te wachten tot meer duidelijk is over het bezuinigingsplan.

Document acties

Reacties

Anoniem
19-10-2010 17:53
zegt:

Volgens Beursgorilla is er ook een koersopdrijvend effect buiten Nederland.

Mediq staat open voor verkoop belang Anzag 14:06 19-10-2010

UTRECHT (AFN) - Medicijngroothandel en uitbater van apotheken Mediq staat open voor de verkoop van het belang van 6,3 procent in de Duitse branchegenoot Andrea-Noris Zahn, kortweg Anzag. Dat heeft een woordvoerster van Mediq dinsdag gezegd.

De Britse branchegenoot Alliance Boots maakte maandag bekend een belang van 51,65 procent in Anzag te kopen van drie aandeelhouders. Alliance Boots heeft al een belang van bijna 30 procent in Anzag en is van plan een bod van circa 26 euro per aandeel uit te brengen op de resterende 18,4 procent.

,,We volgen het proces op de voet en willen het belang verkopen tegen de juiste prijs'', aldus de woordvoerster. Zij wilde geen commentaar geven op de vraag of 26 euro per aandeel die juiste prijs is.

Anoniem
17-11-2010 19:28
zegt:

Motie van Veen/Leyten is verder uitgewerkt en wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer.

Prijsbeleid van VWS gaat nu in de versnelling neerwaarts; WPG prijzen worden, als deze wet doorgaat, voortaan bepaald aan de hand van het gemiddelde van de vier goedkoopste landen in de EU. Met natuurlijk handhaving van de preferentie via de KNMP Z-index Taxe.

Reken zelf maar de gevolgen uit voor de bedrijfsvoering. NZa blijft ook dan nog van mening dat er kortingen en bonussen te verkrijgen vallen en de claw back zal omhoog gaan wegens achterblijvende inkomsten.

Dat is druk zetten. Zolang er vanuit de farmakolom geen tegendruk komt zal dit nog wel even doorgaan.

De impact van de lobbyisten van de KNMP en ASKA/NapCo is evident; zij slaan nog geen deuk in een pakje boter.

Om MinVWS staat de voorhang.

Brief van de Eerste Kamer over voorhangprocedure maximumprijzen geneesmiddelen
Brief van de Eerste Kamer over voorhangprocedure maximumprijzen geneesmiddelen
PDF document | 5 pagina's | 319 KB

Kamerstuk | 17-11-2010 | VWS

Download
Brief van de vaste Eerste Kamercommissie voor VWS aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de voorhangprocedure maximumprijzen geneesmiddelen.

Back to top