Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Oud-prof Porsius schrijft medicijnboek voor breed publiek

PW Magazine 51 / 52, jaar 2011 - 13-12-2011
Speciaal voor een 'breed' publiek heeft emeritus hoogleraar farmacotherapie Arijan Porsius het boek 'Kijk op medicijnen' geschreven waarin hij uitlegt hoe geneesmiddelen werken. Ook komt erin aan bod hoe diverse partijen – zoals apothekers, artsen, patiënten en farmaceutische industrieën – hiermee in de praktijk omgaan. Daarnaast geeft hij ruim aandacht aan pathologie en pathofysiologie.

Porsius wil met zijn boek in de eerste plaats leken en doelgroepen als jongerejaars studenten farmacie en geneeskunde, apothekersassistenten, doktersassistenten, en verpleegkundigen bereiken. Ook voor apothekers en huisartsen is het boek interessant.

Prof. dr. Arijan Porsius studeerde farmacie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was hoogleraar farmacotherapie aan achtereenvolgens de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Hij gaf ruim veertig jaar onderwijs in de farmacotherapie en deed onderzoek naar de kwaliteit van farmacotherapie in de dagelijkse praktijk. Het boek is te bestellen via uitgeverij Prelum, www.prelum.nl.

Document acties

Back to top