Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Gezamenlijke aanpak nierschade in Haagse regio

PW Magazine 44, jaar 2010 - 28-10-2010
Apothekers, huisartsen en nefrologen in de regio Den Haag slaan de handen ineen om patiënten met nierschade beter te beschermen.

De Stichting Transmurale Zorg geeft 27 oktober het startsein voor een nieuwe richtlijn waarmee artsen en apothekers de patiënt met nierschade beter willen begeleiden en beschermen.

Onderdeel van de richtlijn is een lijst van tien geneesmiddelen die apothekers alleen zullen afleveren als zij de creatininewaarde van de patiënt weten en zo de juiste dosering kunnen bepalen. Door vroegtijdig signaleren van nierinsuffiëntie kunnen op tijd maatregelen genomen worden die verdere achteruitgang vertragen.

Huisartsen, praktijkondersteuners, apothekers, internisten, klinisch chemici, specialisten ouderengeneeskunde, (specialistisch) verpleegkundigen en diëtisten zullen tijdens het symposium workshops volgen waar geleerd wordt hoe je patiënten met nierschade nog beter kunt behandelen. Het symposium vindt plaats van 17:00 uur tot 21.00 uur in de De Haagse Hogeschool in Den Haag.

Document acties

Back to top