Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

FDA waarschuwt voor SimplyThick in babymelk

PW magazine 27 / 28, jaar 2011 - 07-07-2011
De Amerikaanse registratieautoriteit FDA waarschuwt ouders en zorgverleners voor het gebruik van het verdikkingsmiddel SimplyThick in babymelk. Baby’s geboren voor de 37ste week van de zwangerschap kunnen dit beter niet binnen krijgen.

Er zijn aanwijzingen dat SimplyThick bij deze kinderen leidt tot een verhoogd risico op necrotiserende enterocolitis (NEC). Inmiddels hebben vijftien kinderen die dit verdikkingsmiddel binnenkregen, NEC opgelopen. Twee baby’s zijn overleden.

Het verband tussen SimplyThick en NEC is in onderzoek nog niet officieel bevestigd. Wel heeft de FDA uit voorzorg eind mei een waarschuwing uitgebracht. Op 4 juni haalde de fabrikant van SimplyThick verdikkingsmiddelen die door de fabriek in Stone Mountain waren geproduceerd van de markt. De producent kon namelijk niet garanderen dat in deze fabriek tijdens het productieproces schadelijke bacteriën waren gedood. Simply Thick afkomstig uit andere fabrieken blijft gewoon op de markt.

De FDA doet momenteel nader onderzoek naar het verband tussen SimplyThick en NEC in samenwerking met zogeheten Centers for Disease Control and Prevention.

Document acties

Back to top