Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Farmacie Utrecht betrekt David de Wiedgebouw

PW Magazine 16, jaar 2011 - 15-04-2011
Het departement Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht heeft op vrijdagmiddag 15 april zijn nieuwe onderkomen officieel in gebruik genomen. Farmacie huist voortaan, met het departement Scheikunde, in het David de Wiedgebouw in het Utrecht Science Park.
Farmacie Utrecht betrekt David de Wiedgebouw

Niet iedere student wist welke eminente farmacoloog zijn naam leende aan dit gebouw, maar dat veranderde toen DSM-CEO Feike Sijbesma een schets gaf van het werk van deze directeur van het Rudolf Magnus Instituut. De Wied's weduwe onthulde daarna een portret van de man achter de 'geheugenpil' (1925-2004). Decaan Bètawetenschappen Gerrit van Meer memoreerde dat de creatie van architect Herman Hertzberger werd geopend op de dag af vijftig jaar nadat de eerste paal de grond in ging voor het universiteitscentrum De Uithof.

DavidDeWiedGebouwModel

DavidDeWiedGebouwBoven

DavidDeWiedGebouwBinnen

Document acties

Reacties

Anoniem
21-04-2011 15:12
zegt:

Toch weer jammer dan dat het PW eraan voorbij gaat dat farmacie ook al jaren met het departement Scheikunde (en Biologie) in het F.A.F.C. Went-gebouw zat.

Daarbij gaat het niet om het volledige departement Scheikunde, maar slechts een deel van het departement. Het overgrote deel van de chemici zit in het gerenoveerde H.R. Kruytgebouw.

Back to top