Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Cinderella: filantropen testen stiefkindjes farmacie

PW Magazine 38, jaar 2010 - 21-09-2010
Een nieuw farmaceutisch bedrijf in Nederland, Cinderella Therapeutics, test met geld van filantropen opnieuw de ‘stiefkindjes’ van grote farmaceutische bedrijven. Indien deze werkzaam en veilig blijken, stelt het bedrijf deze middelen tegen kostprijs ter beschikking aan artsen en patiënten.

Cinderella Therapeutics Research, zoals de onderneming voluit heet, bestaat een half jaar en is eigendom van de stichting Cinderella Therapeutics. Dit is een goede-doelenstichting die belastingtechnisch gezien valt onder een ‘algemeen nut beogende instelling' (ANBI).

Voorzitter van de nieuwe onderneming is Dick van Bekkum, emeritus hoogleraar te Leiden. Hij was tot aan zijn pensionering directeur van het Radiobiologisch Instituut TNO te Rijswijk.

Volgens de recent gelanceerde site van de firma is Cinderella Therapeutics een not for profit-onderneming die zogenaamde stiefkindgeneesmiddelen – orphandrugs – ontwikkelt. Dat zijn veelbelovende geneesmiddelen en medische behandelingen die niet door de industrie worden opgepakt omdat ze mogelijk niet genoeg winst opleveren of eigen gepatenteerde middelen kunnen verdringen.

Meer informatie is te vinden op http://www.cinderella-tx.org/.

Document acties

Back to top