Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apothekersassistent Anja Vissers wint Beste Zorgidee

PW Magazine 44, jaar 2011 - 28-10-2011
Apothekersassistent Anja Vissers van Apotheek Maasdorpen in Meerlo is dit jaar de winnaar van Het Beste Zorgidee. Zij won de prijs van zorgverzekeraar ONVZ met haar voorstel om bij de apotheek geretourneerde medicijnen te hergebruiken. Anja Vissers ontving donderdag een prijs van €10.000.
Apothekersassistent Anja Vissers wint Beste Zorgidee

Vissers heeft het idee geopperd geneesmiddelen te verzegelen voordat de medicijnen de apotheek uitgaan. Op die manier kunnen geneesmiddelen die retour komen, worden hergebruikt voor derden. Ze bedacht het plan om meetapparaatjes toe te voegen om de bewaarcondities zoals temperatuur bij te houden.

Anja Vissers kwam op het idee doordat ze dagelijks in haar functie als apothekersassistent te maken krijgt met weggooien van medicijnen. Per jaar gooien apotheken voor € 100 miljoen aan medicijnen weg.

“Erg goed nieuws”, noemt ze het winnen van de prijs. Ze hoopt zo snel mogelijk, in samenwerking met een zorgverzekeraar, een project in haar eigen apotheek te starten. Voor het geldbedrag dat zij heeft gewonnen, heeft Anja al een bestemming. “We zitten thuis midden in een verbouwing.”

Document acties

Reacties

02-11-2011 12:45
P.C. de Smidt zegt:

Hartelijk gefeliciteerd met dit idee. Is er ook een risico analyse gedaan omtrent het misbruik van het idee van hergebruik. Een dergelijke analyse tempert uiteraard niet de waarde van het idee. Wim van der Pol. amiz.nl

Back to top