Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheker Dokteronline boos over berisping

PW Magazine 36, jaar 2010 - 07-09-2010
De Delftse apotheker Laurens Kahlé heeft een berisping gekregen van het Medisch Tuchtcollege in Den Haag.

De apotheker was al eerder in het nieuws omdat hij via de site Dokteronline receptgeneesmiddelen verkocht zou hebben aan patiënten zonder dat een arts deze gezien had. Dat is in strijd met de beroepsnormen van de KNMP en de Geneesmiddelenwet. Omdat Kahlé werkte met artsen die gevestigd zijn in het buitenland kon hij de Geneesmiddelenwet ontduiken. Het Medisch Tuchtcollege oordeelde onder meer dat de apotheker niet voldoet aan de normen voor medicatiebewaking en medicatiebegeleiding die de KNMP stelt en besloot hem daarom een berisping op te leggen. Kahlé heeft zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak bij het Centaal Medisch Tuchtcollege. Hij beraadt zich nog over deze stap.

Kahlé is boos over deze berisping en laakt de houding van de KNMP. Zijn lidmaatschap gaat hij opzeggen. “De KNMP had me juist moeten steunen in deze zaak. Ze hebben mij niet eens gevraagd of ik me wel aan de regels heb gehouden. De KNMP gaat alleen maar af op berichten in de kranten, maar aan waarheidsvinding doen ze niet. Als ze mij hadden gebeld, had ik ze in tien minuten alles uitgelegd.” Hij wijst erop dat de IGZ zijn apotheek bezocht heeft. “Waarom hebben ze mijn tent dan niet meteen gesloten? Blijkbaar was de situatie niet erg gevaarlijk. De berichtgeving in de media klopt voor 99% niet.”

Kahlé is al gestopt met zijn activiteiten en overweegt naar het buitenland te vertrekken. Met Nederland heeft hij niks meer. “Nederland is een bananenrepubliek. De minister kan zomaar tenten sluiten zonder dat er een rechter tussen komt.”

Document acties

Back to top