Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bundeling politheek en dienstapotheek in SFG

PW Magazine 48, jaar 2010 - 22-11-2010
Meer dan dertig apotheken in Rotterdam, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs combineren hun dienstapotheek met de politheek van het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) in Rotterdam. Daarmee ontstaat een grotere faciliteit die 24 uur per etmaal is geopend.
Bundeling politheek en dienstapotheek in SFG

Voor de verwezenlijking van een grotere gecombineerde apotheek is een forse verbouwing noodzakelijk. De opening van de dienstapotheek is gepland in de tweede helft van volgend jaar. De apotheek krijgt een eigen ingang in de voorgevel van het ziekenhuis.

De aanzet tot de combinatie van de dienstapotheek en de politheek is mede ingegeven door de huisartsenpost die is gevestigd in het ziekenhuiscomplex. Op dit moment is de Dienstapotheek Rotterdam Noord nog gevestigd aan de Schiedamsedijk in het centrum van Rotterdam. Patiënten die in de nachtelijke uren bij de huisartsenpost in het SFG belanden, moeten daardoor een flinke afstand overbruggen om hun geneesmiddelen op te halen.

De huidige dienstapotheek is bovendien lastig bereikbaar. Zes keer per jaar, tijdens evenementen zoals de marathon of het zomercarnaval, is dat zelfs vrijwel onmogelijk.

Het SFG en de Vereniging tot Exploitatie van een Dienstapotheek hebben recent een overeenkomst getekend, waarin de samenwerking is vastgelegd. De aanvraag voor de gemeentelijke bouwvergunning gaat binnenkort de deur uit. De verbouwing begint in het tweede kwartaal 2011.

Document acties

Back to top