Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheker Kahlé zegt de farmacie vaarwel

PW Magazine 51 / 52, jaar 2010 - 16-12-2010
Apotheker Laurens Kahlé houdt het voor gezien. Zijn Multatuli Apotheek in Delft heeft hij gesloten en sinds begin deze maand maakt de apotheker gebruik van een pensioenregeling. “Ik heb het helemaal gehad met de farmacie”, aldus Kahlé.
Apotheker Kahlé zegt de farmacie vaarwel

Laurens Kahlé: peren en kippen in Frankrijk

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de Raad van Tucht van de KNMP Kahlé heeft geroyeerd. Volgens de raad heeft de apotheker zijn verantwoordelijkheid als apotheker voor patiëntenzorg- en veiligheid veronachtzaamd. Het royement van de apotheker heeft in belangrijke mate te maken met zijn medewerking aan de website van Dokteronline.com. Hij verstrekte daarvoor onder andere de geneesmiddelen.

Kahlé had echter al eerder besloten zijn werkzaamheden als apotheker te staken. Hij zegt dat zijn inkomen te laag was om nog verder te gaan. “Mijn apotheek was niet failliet maar mijn inkomen was na het wegvallen van de internetactiviteiten zo laag, dat ik met één assistent zou moeten staan om nog enigszins iets over te houden. Dan voldoe ik niet aan de KNMP-norm van minimaal twee assistenten en kan ik niet meer een normaal bestaan leiden met drie weken vakantie per jaar.”

Kahlé wordt 30 december 63 jaar en kon derhalve begin deze maand gebruikmaken van een pernsioenregeling. Het is geen vetpot, onderstreept hij. “Ik krijg minder dan het minimumloon van SPOA. Meer heb ik niet opgebouwd in 23 jaar.”

De apotheek verkopen is geen optie voor Kahlé. Er zijn geen gegadigden voor de Multatuli Apotheek. “Er zijn vier apothekers langs geweest maar ik heb niets meer vernomen van ze.” Wel is hij eigenaar van het pand, waarin de apotheek is gevestigd.

Nederland heeft hem teleurgesteld. “Waarom moet ik stoppen met internet? De eerste klacht moet nog binnenkomen. Bovendien komen de geneesmiddelen van Dokteronline.com nu gewoon uit Engeland.”

Kahlé overweegt binnenkort met de zuiderzon te vertrekken richting Frankrijk. “Daar doen ze tenminste normaal. Ik ga appels en peren verbouwen en kippen houden. Terug naar de natuur. Dan ben ik een blij mens.”

Document acties

Reacties

Anoniem
16-12-2010 16:41
zegt:

Dus in tijden dat de (kwaliteit van) handelingen van apothekers onder een vergrootglas liggen, laat een apotheker zich in met een dubieuze internetapotheek en dan levert het nog amper op...

Waarom de naam van apothekers verder bezoedelen dan al gebeurd, als je er niet eens goed voor wordt betaald?

Back to top