Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

PW Magazine 42, jaar 2011

21 oktober 2011

Wilt u verder lezen?

Log in om verder te lezen.

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten


Alleen abonnees van het Pharmaceutisch Weekblad hebben volledige toegang tot pw.nl. Ga voor meer informatie: abonnement PW aanvragen.

Wandelgangen

column

21-10-2011 | door Rob Sebes

Groeiruimte

Bij dit PW

21-10-2011 | door Léon Tinke

Accreditatie of niet?

Het behalen van accreditatie-uren voor nascholing vloeit voort uit de KNMP-regelingen voor (her)registratie. Voor apothekers in opleiding tot openbaar apotheker specialist en voor openbaar apothekers in het kader van de herregistratie wordt de nascholing geaccrediteerd. Voor deze apothekers is een dossier beschikbaar in PE-online.

21-10-2011 | door Wilma van der Spoel-de Kievit

Mijnzorgpagina.nl

De KNMP en Diabetesvereniging Nederland (DVN) zijn een partnerschap aangegaan om het landelijke patiëntenportaal www.mijnzorgpagina.nl door te ontwikkelen en uit te breiden. De organisaties tekenden op 11 oktober jongstleden een intentieverklaring. Het doel van dit portaal is het zelfmanagement van mensen met diabetes en andere chronische aandoeningen te vergroten en zo de kwaliteit van leven van chronisch zieken en zelfregie te stimuleren.

21-10-2011 | door KNMP

Therapietrouw-conferentie

Op donderdag 17 november 2011 vindt in Utrecht de 3e Nationale Therapietrouw-conferentie plaats, bestemd voor beleidsmakers en zorgverleners die zich bezighouden met optimalisering van het geneesmiddelgebruik.

21-10-2011 | door KNMP

Impressie KNMP Congres

De KNMP lanceert het online televisiekanaal KNMP.TV. Op KNMP.TV is nu een impressie te zien van het KNMP Congres en de jaarrede van voorzitter Jan Smits.

21-10-2011 | door KNMP

Bent ú al klaar voor 2012?

In 2012 komt er een hoop op u af: u moet zorg verlenen volgens richtlijnen, u moet uw prestaties verantwoorden en u krijgt met vrije prijzen te maken. De KNMP ondersteunt u bij deze veranderingen met de nieuwe website klaarvoor2012.info.

21-10-2011 | door KNMP

Melden incidenten nu nog makkelijker

De KNMP en de NVZA ontwikkelden samen een nieuwe versie van de CMR-database. Deze is zodanig ingericht dat alle zorgverleners incidenten kunnen melden. De koppeling met een intern registratiesysteem maakt het melden makkelijker.

21-10-2011 | door Arianne van Rhijn, Ka-Chun Cheung

Zaak Breskens: rechter zorgt voor ommekeer

De voorzieningenrechter van het College beroep voor het Bedrijfsleven schorste op 19 september de aan Apotheek Breskens opgelegde last onder dwangsom. De door de Nederlandse Zorgautoriteit aan deze apotheek opgelegde contracteerverplichting vervalt daarmee voorlopig.

21-10-2011 | door Claudia Bruins en Catelijne Bach

VZA: input nodig voor cao met slagkracht

Een breed gedragen nieuwe cao is van groot belang voor de apotheekbranche. Apothekers Mariëtte van de Lustgraaf en Raymond Kolman nemen namens zelfstandige apothekers deel aan de cao-onderhandelingen. “Dit is het moment voor apothekers om input te leveren.”

21-10-2011 | door Edwin Bos

‘Zorgverleners weten elkaar beter te vinden’

Het zijn in de eerste plaats de apotheekteams die met de implementatie van de KNMP Richtlijnen aan de slag moeten. Maar andere partijen kijken wel over hun schouder mee: patiënten, huisartsen en medisch specialisten. Huisarts Roeland Geijer over COPD-zorg: “Logisch dat iedere partij een eigen invalshoek kiest.”

21-10-2011 | door Frank van Wijck

Jong en veelbelovend

Vanwege hun bijzondere prestaties wonnen de farmaciestudenten Erika van Dorp, Cynthia Nijenhuis en Claire Cornips de KNMP Studentenprijs 2011. Ze ontvingen hun oorkondes begin deze maand uit handen van KNMP-hoofdbestuurslid Bart Smals tijdens het KNMP Congres in Amsterdam.

21-10-2011 | door René Groeneveld

Franse uitdaging

Apotheker Hwie Liong Liem van Apotheek Jager Bruining is de eerste apotheker in Nederland die een Franse Pharmax-robot heeft aangeschaft. Het is een risico om met een merk de eerste te zijn, geeft hij toe. “Maar ik ben een echte ondernemer en durf die uitdaging aan.”

21-10-2011 | door René Groeneveld

‘Zorg is een product’

De Proeftuin innovatieve farmaceutische zorg, een project van dertien zelfstandige apotheken, heeft de KNMP Zorginnovatieprijs gewonnen op het KNMP Congres. “Met dit project willen we zelfstandige apothekers ondersteunen bij het contracteren van zorg.”

21-10-2011 | door Edwin Bos

Op de bres voor medische gegevensuitwisseling

Vijf koepels van huisartsen en apothekers doen een laatste reddingspoging om de infrastructuur die is ontwikkeld voor het landelijk EPD, te behouden. “Als dit mislukt, zou het dramatisch zijn”, meent KNMP-hoofdbestuurslid Paul Haarbosch. “Het delen van medische informatie maakt de zorg veiliger en beter.”

21-10-2011 | door René Groeneveld

NSAID’s aan kop in poliklinische apotheek

Pijnstiller ibuprofen voert de lijst aan van de in dit jaar meest verstrekte geneesmiddelen via poliklinische apotheken. Het geneesmiddel met de hoogste kosten dat via de poliklinische apotheek de patiënten bereikt, is het oncolyticum capecitabine.

21-10-2011 | door SFK

Griepprik: twijfels over werkzaamheid

Er is geen bewijs dat de jaarlijkse griepvaccinatie bij ouderen en de meeste risicopatiënten werkzaam is. Dat meldt het Geneesmiddelenbulletin na onderzoek van beschikbare gerandomiseerde onderzoeken en meta-analyses.

17-10-2011 | door DEB409904

Smiley op medicijnwekker stimuleert de therapietrouw

Een medicijnwekker moet mensen met chronische aandoeningen helpen hun therapietrouw te verhogen. In Friesland is een proef met deze wekker gestart.

13-10-2011 | door DEB422443

Agnes Kant: meld bijwerkingen

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is een campagne gestart om het melden van bijwerkingen te bevorderen. Posters in apotheken en huisartsenpraktijken en radiospotjes roepen zorgverleners en patiënten op bijwerkingen te melden.

13-10-2011 | door DEB422443

Apotheker etnische zakenvrouw van het jaar

Apotheker Sherida Sumter van de Buytenwegh Apotheek in Zoetermeer is gekozen tot 'Etnische zakenvrouw Nederland 2011’. De Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland prijst haar doorzettingsvermogen, ambitie en drive.

11-10-2011 | door DEB420720
Back to top