Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

PW Magazine 41, jaar 2010

met PW Wetenschappelijk Platform

15 oktober 2010

Wilt u verder lezen?

Log in om verder te lezen.

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten


Alleen abonnees van het Pharmaceutisch Weekblad hebben volledige toegang tot pw.nl. Ga voor meer informatie: abonnement PW aanvragen.

Oncolytica nog steeds zwakke schakel

Alertheid bij orale oncolytica blijft geboden. Dat blijkt uit twee recente alertmeldingen van de CMR na overdoseringen van oncolytica. De KNMP en de NVZA stelden een lijst op met aanbevelingen die apothekers helpt het risico op dergelijke incidenten te verkleinen.

15-10-2010 | door Marc de Leeuw, Ka-Chun Cheung en Brigit van Soest-Segers

Huisartshoudend

Apotheker Jouke de Jong uit Drachten reorganiseert de praktijk van een apotheekhoudend huisarts die zijn deuren moest sluiten op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. “Ik hoop het vertrouwen van de 2350 patiënten snel terug te winnen.”

15-10-2010 | door Edwin Bos

'Zelfstandige heeft hart voor de apotheek'

Met Pluriplus biedt groothandel Pluripharm zelfstandig apothekers de helpende hand bij de ontwikkeling van zorgprocessen en backoffice-activiteiten en bij de inkoop van geneesmiddelen. Maar voor een franchiseformule voelen directeuren Niels Mustert en Dirk-Jan van Baars helemaal niets. “Wij geloven niet in dure marketingoperaties.”

15-10-2010 | door Edwin Bos

Gladjes

redactioneel

15-10-2010 | door apolderman

Gestandaardiseerde kinderdranken van goede kwaliteit

De resultaten van landelijke preparatencontroles bevestigen opnieuw dat standaardisatie van apotheekbereidingen volgens het Formularium der Nederlandse Apothekers tot kwaliteitswinst leidt.

15-10-2010 | door Rik Wagenaar

Welke apotheek wint de FPZ-prijs 2011?

Al ruim twaalf jaar organiseren GlaxoSmithKline en de KNMP de FPZ-prijs. Ook dit jaar kunnen apotheken hun FPZ-project insturen. De jury hoopt op verrassende inzendingen met een duidelijk belang voor de patiënt.

15-10-2010 | door KNMP

VZA genoeg leden

De Vereniging Zelfstandige Apothekers (VZA) heeft inmiddels voldoende leden; 720 vestigingen. Samen met de ASKA heeft de VZA nu de benodigde representativiteit in het kader van de algemeen verbindend verklaring (AVV) van de cao’s.

15-10-2010 | door pw

KNMP Congres 2010 druk bezocht

Het KNMP Congres 2010 had dit jaar als thema ‘Diabetes zorg in uw apotheek’. Het druk bezochte congres vond voor de derde keer in de RAI Amsterdam plaats. Met een interessant programma heeft de KNMP weer zichtbaar een geslaagd congres neergezet.

15-10-2010 | door pw

Aanmelding als lid

Belanghebbenden wordt gewezen op de artikelen 3 en 5 van het Huishoudelijk Reglement.

15-10-2010 | door pw

Toename dure geneesmiddelen in ziekenhuizen 20%

De totale uitgaven aan dure geneesmiddelen in ziekenhuizen namen in 2008 met bijna 20% toe tot € 380 miljoen. Infliximab, verant­woordelijk voor 20% van die uitgaven, is voor het vijfde achtereen­volgende jaar het dure geneesmiddel met de hoogste uitgaven.

15-10-2010 | door pw

Lean: meer doen met minder inspanning

Toepassing van lean principes maakt werkprocessen in ziekenhuizen veel efficiënter. De dienstverlening aan patiënten wordt er beter door.

14-10-2010 | door Mitrovic D, Lienden R van, Pauw R, Duisenberg-van Essenberg M, Verzijl J

Strategisch

column

12-10-2010 | door Claudia Rijcken

Jong zelfstandigen vrezen NZa-tarief

Steun de jong zelfstandige apothekers die worstelen met hoge lasten van goodwill. Die oproep deed KNMP-voorzitter Jan Smits tijdens het KNMP Congres. De jong zelfstandigen zijn bang voor een verlaging van het NZa-tarief.

12-10-2010 | door Edwin Bos

Veel glucosemeters zijn ondeugdelijk

Glucosemeters deugen vaak niet. Ook al hebben ze een TNO-keurmerk dan wil dat nog niet zeggen dat ze een juiste glucosewaarde geven. Dat stelde dr. Rob Jansen, klinisch chemicus van het UMC St. Radboud in Nijmegen tijdens het KNMP-congres op 5 oktober.

07-10-2010 | door pw

Alzheimer: meer mogelijk

Promovendus Ivica Granic zocht nieuwe behandelmogelijkheden voor de ziekte van Alzheimer. Niet alleen kleine synthetische peptiden, ook de cholesterolverlager lovastatine blijkt zenuwcellen te beschermen tegen de schadelijke effecten van amyloïde bèta.

21-09-2010 | door Linda de Graaf
Back to top