Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP Congres 2010 druk bezocht

'Ze zitten allemaal in de zaal'

PW Magazine 41, jaar 2010 - 15-10-2010 | door pw
Het KNMP Congres 2010 had dit jaar als thema ‘Diabetes zorg in uw apotheek’. Het druk bezochte congres vond voor de derde keer in de RAI Amsterdam plaats. Met een interessant programma heeft de KNMP weer zichtbaar een geslaagd congres neergezet.

Congrescoördinator Thea Betcke kijkt na maanden voorbereiden met een goed gevoel terug op dinsdag 5 en woensdag 6 oktober. “Alles verliep prima. Het KNMP Congres was nu voor de derde keer in de RAI; in 2005, vorig jaar en dit jaar. Zo’n grotere congresruimte is ideaal om alle bezoekers en standhouders genoeg ruimte te geven.” De eerste dag waren er zo’n 1500 deelnemers, de dag erna liepen er rond de 600 deelnemers rond. Tijdens het congres konden zij ongeveer 80 stands bezoeken.

“Het was wel wat meer lopen”, vult Betcke aan. Onbedoeld paste de locatie dus prima bij het congresthema. Beweging is immers een belangrijk preventiemiddel bij diabetes.

Goed programma

Naast diverse stands van de KNMP, waren ook PW, ORIA en verschillende cosmetische en farmaceutische bedrijven vertegenwoordigd.

PW toonde trots hun vernieuwde website en blad. PW-redacteur Micheline van Neste: “We krijgen leuke reacties. Men vindt het fris en aantrekkelijk. En via twitter blijft ons groeiend aantal followers op de hoogte van de laatste nieuwtjes.”

De standhouders hadden het vooral tijdens de pauzes druk. Zoals een standhouder het verwoordde: “Blijkbaar is het een goed programma, want ze zitten allemaal in de zaal.”

Een verandering dit jaar; de KNMP deelde geen dure tassen meer uit. Betcke: “Dat kon ook niet meer gezien de huidige tijden. We kregen daar maar een paar reacties op en die waren allemaal positief.”

Ontmoetingsplaats

We troffen een paar apothekers op de tweede dag tijdens de lunch.Ze waren tevreden over het congres maar zagen ook verbeterpunten. “We misten de praktische kant op de eerste dag. De ‘take home message’ kwam vandaag, maar gister waren de meeste apothekers aanwezig. We keken daarom uit naar de workshops.”

Het congres was natuurlijk ook vooral een ontmoetingsplek. Bij het buffet klonk een ‘hé, wat leuk om je weer te zien’ en tijdens de expositie ontmoetten oud-jaar-genoten elkaar.

Het geroezemoes steeg deze twee dagen als een geheel op. Voorzitter Jan Smits maakte in zijn jaarrede niet voor niets al de vergelijking met een orkest:

“Als professionals zijn we allemaal een apart onderdeel, maar samen vormen we pas een geheel.”

Document acties

Back to top