Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

PW Magazine 07, jaar 2013

met PW Wetenschappelijk Platform

15 februari 2013

Wilt u verder lezen?

Log in om verder te lezen.

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten


Alleen abonnees van het Pharmaceutisch Weekblad hebben volledige toegang tot pw.nl. Ga voor meer informatie: abonnement PW aanvragen.

Manieren

Bij dit PW

15-02-2013 | door Léon Tinke

Folder over medicijnen voor verstandelijk gehandicapten

Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking wonen steeds vaker zelfstandig. Dat betekent ook meer verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld voor hun medicijngebruik.

15-02-2013 | door PW

Parels

column

15-02-2013 | door Wilma Göttgens

Vage klachten kunnen grote gevolgen hebben

Ruwweg de helft van de mensen bij de huisarts en specialist heeft onverklaarde klachten. Een deel van deze klachten kan worden behandeld of verdwijnt vanzelf. Maar veel patiënten blijven er lang mee rondlopen. Het succespercentage van een therapie voor deze groep is laag. “Als je de oorzaak wegneemt, herstelt je lichaam na zo’n lange tijd niet als vanzelf.”

15-02-2013 | door Frits Baltesen

Nieuwe leden

15-02-2013 | door KNMP

Publieksfolder privacy

De publieksfolder Persoongegevens, medicijnen en uw privacy is weer beschikbaar.

15-02-2013 | door KNMP

Medicatieoverzicht 2.0: van logistiek naar therapie

Afgelopen maanden is hard gewerkt aan een verbeterde versie van het medicatieoverzicht. De belangrijkste verandering: waar de eerste versie is gericht op logistiek, is het medicatieoverzicht 2.0 ook gericht op therapeutische informatie.

15-02-2013 | door Brigit van Soest

Zeven jaar lang heftige buikpijn en diarree

Coeliakie manifesteert zich vaak in een reeks vage klachten. Onderdiagnostiek is dan ook nog altijd een probleem bij deze auto-immuunziekte. Marlies Wackers had jarenlang last van vermoeidheid, diarree en buikpijn zonder te weten waarom. “Ik ben positief ingesteld en heb me er doorheen geknokt.”

15-02-2013 | door Edwin Bos

Echt luisteren

Samenwerking met zorgverleners en een scherp oog voor de behoefte van de patiënt. Dat kenmerkt het ondernemerschap van Hendrik de Rocker, apotheker in Mediq Apotheek Van Lunen in Bergen op Zoom. “Kijk naar wat de patiënt nodig heeft.”

12-02-2013 | door Marc de Leeuw

IGZ beveelt DBF te stoppen met bereidingen

Dutch BioFarmaceutics BV (DBF) in Helmond moet op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) per direct stoppen met de bereiding van geneesmiddelen. “Een buitensporige reactie van de inspectie”, zegt DBF-directeur Frans Durlinger.

12-02-2013 | door DEB422443

Gemiddelde groei antidepressivagebruik

Nederlandse apotheken verstrekten vorig jaar 266 miljoen standaarddagdoseringen aan antidepressiva. Dat is 1,9% meer dan in 2011. Deze stijging komt overeen met het gemiddelde van alle geneesmiddelgroepen. Het toegenomen gebruik van antidepressiva door jongeren van twintig jaar en jonger en door 65-plussers valt op.

12-02-2013 | door SFK

Minister Schippers pakt medicijntekorten aan

Minister Schippers van Volksgezondheid komt over enkele maanden met een plan dat de tekorten van geneesmiddelen moet verminderen. Met veel ‘kunst- en vliegwerk’ worden nu de meeste problemen opgelost door de inspanningen van apothekers, heeft Schippers in een brief aan de Tweede Kamer geschreven, maar “de huidige situatie is te kwetsbaar om zo voort te laten bestaan”.

07-02-2013 | door f.baltesen@pw.nl

Amoxicillinedosering aangepast bij kinderen

De dosis van amoxicilline bij kinderen is aangepast in de NHG-Standaarden Otitis media acuta, Rhinosinusitis en Acuut hoesten.

06-02-2013 | door DEB422443
Back to top