Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie
Persoonlijke hulpmiddelen
Kort voor de fluwelen revolutie bezocht ik Praag. De verstikkende Oost-Europese bureaucratie vierde hoogtij. Zelfs de aankoop van een simpel brood was een tijdverslindende operatie. Eerst stond je een half uur in de rij voor de balie. Dan duidde je in je beste Tsjechisch het brood van je keuze aan. Meestal was er geen keuze, dus dat was dan een meevaller.
Het Zorginstituut Nederland (ZIN) ziet voor migalastat (Galafold) geen plaats in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS).
De zorgverzekeraars hebben bekendgemaakt welke (doorgeleverde) apotheekbereidingen zij vanaf 1 januari 2019 vergoeden en welke niet. Sinds 2016 besluiten zorgverzekeraars gezamenlijk welke doorgeleverde bereidingen voor vergoeding in aanmerking komen.
Het Zorginstituut Nederland (ZIN) vindt dat subcutaan of intraveneus belimumab (Benlysta) voortaan uit het basispakket kan worden vergoed.
Omdat de indicatie van eltrombopag (Revolade) is uitgebreid, adviseert het Zorginstituut Nederland (ZIN) een herziening van de voorwaarden voor vergoeding.
Het Zorginstituut Nederland (ZIN) adviseert het combinatiepreparaat netupitant + palonosetron (Akynzeo) te plaatsen op bijlage 1B van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem.
Pertuzumab (Perjeta) moet niet gehandhaafd blijven in het basispakket, vindt het Zorginstituut Nederland.
Genvoya (elvitegravir, cobicistat, emtricitabine en tenofovir) kan worden opgenomen op bijlage 1(B) en bijlage 2 van de Regeling zorgverzekering voor de geregistreerde indicatie (hiv-infectie bij mensen vanaf 12 jaar).
Het Zorginstituut Nederland vindt elosulfase alfa (Vimizim) niet effectief genoeg voor opname in het basispakket.
Het Zorginstituut Nederland (ZIN) adviseert eliglustat (Cerdelga) niet op te nemen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS), omdat de kosten te hoog zijn.
Pharmaceutisch WeekbladPostbus 304602500 GL Den Haag
070 3737312 redactie@pw.nl
AuteursinformatieAdverterenVacature plaatsen
Colofon DisclaimerPrivacyverklaring en cookiebeleidSitemap