Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

2017

KNMP-richtlijn maakt medicatiebewaking inzichtelijk voor apothekers

Signaleren farmacotherapiegerelateerde problemen

De nieuwe KNMP-richtlijn Medicatiebewaking is inmiddels geautoriseerd. De richtlijn geeft aanbevelingen voor een optimale medicatiebewaking in de apotheek. Een deel van de medicatiebewakingssignalen is bekend. Veel apothekers bewaken ook al op nieuwe signalen, zoals het ontbreken van preventieve therapie.

PW50 - 15-12-2017 | door Linda de Graaf

LSP-vergoeding voor apothekers gaat omhoog

Waardering zorgverzekeraars voor verbeterplan

Het lopende LSP-verbeterplan krijgt een vervolg. Zorgverzekeraars zijn tevreden over de vorderingen die apothekers maken en hebben inmiddels hun steun toegezegd voor de komende jaren.

PW50 - 15-12-2017 | door KNMP

KNMP pleit voor wettelijke uitzondering bij drugstest

De KNMP pleit in een brief aan de Tweede Kamer voor een spoedwijziging van de Wegen­verkeerswet, zodat de wet niet langer van toepassing is bij medicinaal gebruik van morfine, dexamfetamine en medicinale cannabis. Op dit moment geeft de speekseltest, die wordt ingezet om het gebruik van drugs in het verkeer te detecteren, een (vals)positieve uitslag bij honderdduizenden patiënten. Waardoor zij formeel niet meer mogen autorijden.

PW51/52 - 22-12-2017 | door KNMP

Léon Tinke verlaat de KNMP

Het KNMP-bestuur en Léon Tinke hebben in het weekend van 10 december 2017 besloten om de samen­werking te beëindigen vanwege een onderling verschil van inzicht. Léon Tinke heeft zijn functie van algemeen directeur van de KNMP neergelegd.

PW51/52 - 22-12-2017 | door KNMP

Dermatica op Recept beleeft vijfde herziene editie

Apotheekbereidingen in de therapie van huidaandoeningen

Apotheekbereidingen dienen diverse doelen. Ze bieden medicatie op maat, vormen een alternatief voor geneesmiddelentekorten of zijn van nut wanneer de industrie een geneesmiddel niet kan of wil maken. In Dermatica op Recept komen alle voorbeelden voorbij.

PW51/52 - 22-12-2017 | door KNMP

Jaar in beeld

2017: KNMP en de grote dossiers

De KNMP speelt in 2017 een actieve rol rondom een aantal grote dossiers in de farmacie. Gekaapte geneesmiddelen, dure geneesmiddelen, geneesmiddelen-tekorten én de apotheekbereidingen staan breeduit in de belangstelling.

PW51/52 - 22-12-2017 | door KNMP
Back to top