Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Herexamen 2020 PW51/52

PW51/52 - 16-12-2020 | door Heleen Kuijper-Tissot van Patot en Hilde Jelsma, apothekers bij Clinical Cannabis Care

Op basis van uiterlijke kenmerken kunnen cannabisvariëteiten worden opgedeeld in twee types: sativa (Bedrocan, Bedrobinol, Bediol en Bedrolite) en indica (Bedica). Welke bewering over de eigenschappen van deze types is waar?

  1. Cannabis indica heeft een sterk ontspannende werking op lichaam en geest en is daarmee geschikt voor patiënten met slaapproblemen.
  2. Cannabis indica wordt omschreven als mentaal stimulerend en energiek.
  3. Cannabis sativa en cannabis indica mogen absoluut niet gecombineerd worden gebruikt.
  4. Cannabis sativa heeft een sterk ontspannende werking op lichaam en geest en is daarmee geschikt voor patiënten met slaapproblemen.

Toelichting

Het juiste antwoord is: cannabis indica heeft een sterk ontspannende werking op lichaam en geest en is daarmee geschikt voor patiënten met slaapproblemen.

De variëteit Bedica – een cannabis-indicasoort – zou naast de bekende effecten van cannabis, zoals vermindering van pijn, een sterk ontspannende werking op lichaam en geest hebben. Dit kan voor patiënten die last hebben van onrust, slapeloosheid of spasmen een geschikte keuze zijn. Cannabis sativa en cannabis indica kunnen prima worden gecombineerd, waarbij de sativa overdag kan worden ingenomen en de indica voor de nacht.

 Bron: Medicinale cannabis, informatiebrochure voor arts & apotheker

Document acties

Back to top