Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zelfzorg

Een denkbeeldige arm om uw schouder. Voelt u hem?

PW43 - 23-10-2020 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker in De Lier
In deze door het coronavirus beheerste tijd lijkt het mij nuttig eens stil te staan bij het woord zelfzorg. Volgens de Van Dale luidt de definitie: zelf·zorg (de; v(m))1het zorgen voor zichzelf, m.n. voor eigen welzijn of gezondheid
Zelfzorg

We moeten dagelijks veel beslissingen maken. Hoe zorgen we dat de continuïteit van de medicatieleveringen wordt gewaarborgd? Gaan de mondkapjes op, ook als niemand klachten heeft? Laat de bezetting het toe dat iemand thuis blijft tot de uitslag van een test negatief blijkt? Wat als die persoon geen corona heeft, maar wel andere collega’s kan aansteken die vervolgens ook weer thuis moeten blijven? Wat als iemand positief wordt getest? Kunnen we een quarantaineplek in de apotheek maken? Is dat het risico waard? Is het verstandig dat we ondertussen stagiairs opleiden?

Zomaar een greep aan dilemma’s en zorgen die door mijn hoofd spoken. Waarschijnlijk herkenbaar voor velen. We weten niet hoelang deze crisis nog duurt, maar het einde is nog lang niet in zicht. Daarom roep ik u nu op om stil te staan bij: zelfzorg.

Maakt u in uw agenda en in uw hoofd genoeg ruimte om goed voor uzelf te zorgen? Wat heeft u nodig of wat moet veranderen voor uw eigen welzijn? Soms kan een arm om de schouder voor even genoeg zijn. Helaas mag dat niet. Bij deze doe ik het toch, een denkbeeldige arm om uw schouder. Voelt u hem?

Document acties

gearchiveerd onder: Corona virus, Zelfzorg, mondkapjes
Back to top