Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Te kort

Er is geen tekort voor het aantal mensen met een mening.

PW44 - 30-10-2020 | door Lieke Mitrov-Winkelmolen, ziekenhuisapotheker
Het was te kort. De adempauze, de tijd voor herstel, de periode van enigszins ‘normaal’. Veel collega’s konden gelukkig een paar weken op welverdiende vakantie gaan. Maar anderen, die dit voor september/oktober hadden ingepland, zaten in het beste geval twee weken in de regen thuis. In het slechtste geval zijn ze inmiddels opgeroepen om de nieuwe stroom patiënten te kunnen opvangen. We wisten het wel, in het najaar kwam golf nummer twee. Dat het al eind september zou beginnen, dát hadden we niet voorzien.
Te kort


We schieten tekort. Er is nu alweer een tekort aan bedden door een tekort aan personeel. Soms is er een tekort aan medicatie of testmateriaal. Nog steeds een tekort aan medische inzichten bij deze jonge ziekte. En dit keer helaas ook een tekort aan begrip, draagvlak, saamhorigheidsgevoel. Bij sommigen ook aan gezond verstand. Deze groep in de samenleving, die expres maatregelen negeert, doet patiënten en zorgverleners tekort.

Er zijn ook zaken niet te kort! De tijd tot besluitvorming in de politiek. Tot de volgende maatregelen éindelijk worden aangekondigd. Er is geen tekort aan het aantal mensen met een mening en aan discussies van zeventien miljoen ‘experts’ op social media en in praatprogramma’s. Was hier maar een tekort aan.

Over twee weken verschijnt deze column. Ik hoop dat bovenstaande dan allemaal niet meer waar is. Dat deze periode niet te kort is om de golf te doen dalen. En dat ik bij dit schrijven gewoon lekker te kort door de bocht was.Document acties

Back to top