Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zelfverzorgend

Mooi dat er extra waardering is voor ons beroep.

PW26 - 26-06-2020 | door Chiara Bernoster-van Rodijnen, apotheker ouderenzorg
In deze tijd leven we allemaal in een bubbel. Ik zelf nog een beetje meer dan menig ander. Vanwege mijn zwangerschapsverlof heb ik de effecten van de corona-uitbraak in het zorglandschap net niet meegemaakt. Ik verbleef in mijn zelfverzorgende bubbel. Om mij heen gingen de mensen ongevraagd in quarantaine voordat ze bij ons kwamen, boodschappen werden op de stoep gezet, op afstand werd mijn nieuwe kleine aanschouwd. Nu kwam alles echt op onszelf aan, we waren een zelfverzorgende bubbel, mijn gezinnetje en ik.
Zelfverzorgend

Nu de tijd daar is, moeten we weer vertrouwen krijgen om veilig uit deze bubbel te treden. In tegenstelling tot anderen zat ik nog niet te springen om het terras op te gaan op 1 juni. Het vertrouwen moet echt nog komen. Waar de een al demonstrerend op de Dam staat, zit de ander thuis nog volledig in quarantaine.

Wanneer zullen we weer voldoende vertrouwen hebben? Vertrouwen dat we met elkaar weer kunnen bewegen en leven als voorheen? Het zelfverzorgende moet weer plaatsmaken voor met elkaar én voor elkaar zorgen.

Ik ben benieuwd naar het leven als apotheker in deze tijd; wat is veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Zijn we efficiënter gaan werken met elkaar onder behoud van veilige verantwoordelijke zorg, of is het lastig om veilige zorg voor alle kwetsbaren te waarborgen in deze tijd? Mooi om te zien in ieder geval, dat er extra waardering is gekomen voor ons beroep en dat dit ook in het torentje in Den Haag zichtbaar is.

Document acties

Back to top