Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Verademing

Dat was nieuw voor mij: hoe kan ik jullie, apothekers, helpen?

PW39 - 27-09-2019 | door Chiara van Rodijnen, apotheker ouderenzorg
Recent werd ik door een doktersassistent benaderd om een scholing te verzorgen voor dokterassistenten en apothekers in de regio. Het onderwerp ‘polyfarmacie’ was mij op het lijf geschreven, dus ik wilde maar wat graag hieraan een bijdrage leveren. In eerste instantie verliep de samenwerking wat moeizaam. Ik had al een idee hoe ik invulling wilde geven aan de scholing, maar deze was nog ver weg. Je herkent het vast: op je to do-lijst categorie belangrijk/niet-urgent.
Verademing

We kregen elkaar niet gemakkelijk telefonisch te pakken en een afspraak maken lukte ook niet snel. Ik maakte me hierom nog niet al te druk, gezien de scholing pas aan het einde van het jaar zou zijn. Daarnaast zaten de vakanties ertussen, maar op het moment dat iedereen weer terug was, was het toch gelukt een afspraak te maken. Bij de afspraak werd de urgentie mij wat duidelijker: er moest tijdig accreditatie aangevraagd worden. Aha, vandaar de druk.

We spraken over de inhoud en leerdoelen. De vraag van de doktersassistent was: hoe kunnen wij jullie helpen met polyfarmacie? Wat voor meet- en labwaarden zouden we voor jullie kunnen laten bepalen, zodat het voor jullie makkelijker is? Dit was een nieuwe manier van samenwerken die ik nog niet meegemaakt heb. Hoe kunnen wij jullie, apothekers, helpen?

Wat een verademing. Vaak is dit toch andersom. De accreditatie is aangevraagd, dus heb je zin in intensievere samenwerking met dokterassistenten in de regio Zuid-Holland: let me know!

Document acties

gearchiveerd onder: polyfarmacie
Back to top