Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Meer chocola

Wat ik kan waarderen: post met een kleine beloning voor het openmaken.

PW26 - 28-06-2019 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker
Een van mijn ergernissen in de apotheek zijn de stapels post die ik binnenkrijg. Een groot deel betreft reclame of is afkomstig van de farmaceutische industrie. Bij laatstgenoemde leeft men in de veronderstelling dat alles in drievoud verstuurd moet worden omdat hier drie apothekers werken.
Meer chocola

Ik weet niet hoe het er bij andere apotheken aan toegaat, maar ik ben hier chef post, wat betekent dat alle post op mijn bureau terechtkomt. Vervolgens open ik een envelop en als het de moeite waard is, geef ik het door aan de collega’s. Dit komt zelden voor, meestal verdwijnen de overige twee ongeopend in de papierbak.

Daarmee komt gelijk ook mijn tweede ergernis om de hoek kijken: dat er vaak een plastic verpakking omheen zit. Ten eerste is dat slecht voor het milieu, ten tweede maakt dat het ongeopend wegkieperen lastiger omdat ik het plastic eerst wil scheiden van het papier.

Nu vind ik het ergens ook wel weer geinig als de industrie de moeite doet om op te vallen. Laatst zag ik tussen de saaie enveloppen een stapeltje liggen in glimmend Magic Mike-paars; die heb ik er natuurlijk het eerst uitgevist. Hoewel mijn enthousiasme wel daalde toen ik links bovenin het Bayer-logo zag staan, heb ik deze toch als eerste geopend.

Wat ik ook wel kan waarderen is post met een kleine beloning voor het openmaken. En dan het liefst iets met chocola. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik in zo’n geval wel heel gretig op zoek ga naar de tweede en derde envelop.

Mijn voorstel is dan ook, minder duplicaten, minder plastic en meer chocola!

Document acties

gearchiveerd onder: Post

Reacties

28-06-2019 10:20
A.K. van Nunen zegt:

Betreft de duplicaten en het plastic helemaal mee eens. Kan daar niet eens actie op ondernomen worden.
Wat betreft het opvallen ja ik kan me voorstellen dat de industrie dit probeert (wat dan ook wel lukt). Helaas is hier een nog grotere milieu kwestie gaande. Een laminaat enveloppe welke op geen enkele manier te recyclen is, Bayer denkt kennelijk niet zo om de mensheid.

Als terugsturen niet ook weer milieu belastend zou zijn zouden we dit soort post misschien massaal moeten retourneren naar afzender.

Fons

Back to top