Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Privé-apotheker

Soms willen mensen checken of de informatie van hun eigen apotheker juist is.

PW24 - 14-06-2019 | door Esther Kuipers, apotheker
Het komt nog weleens voor dat ik in mijn privésituatie een apotheekgerelateerde vraag (of ongevraagde opmerking) krijg. Op een verjaardag, feestje of wat voor gelegenheid dan ook grijpen mensen soms hun kans als ze horen dat ik in een apotheek werk. Als dat gebeurt, gaat het uiteraard regelmatig over kosten, maar er komen ook inhoudelijke dingen langs over hun aandoening of medicatie.
Privé-apotheker

Soms willen mensen graag even checken of de informatie van hun eigen apotheek wel juist is: “Bij mijn apotheek zeggen ze dat dit merk niet leverbaar is, maar klopt dat eigenlijk wel?” Hierover worden we trouwens ook met regelmaat in de apotheek gebeld; sommige mensen bellen meerdere apotheken in de omgeving om te vragen of we heel misschien nog een restantje hebben van merk X, want merk Y wil men écht niet.

Soms kom je heel interessante dingen tegen, juist wanneer je het niet verwacht. Een tijdje terug vroeg een kennis hoeveel ibuprofen je nou eigenlijk op een dag mocht slikken. Zijn vrouw slikte al twee dagen ibuprofen, maar het hielp nog niet zo goed. Ik vroeg hem welke sterkte tabletten ze gebruikte, maar dat wist hij niet uit zijn hoofd.

Hij dook in de kast waar de medicijnen lagen en gooide een strip tabletten op tafel: “Hier, kijk zelf maar even.” Ik keek naar de strip en dacht even dat hij me voor de gek hield. Maar nee, hij was echt serieus en uit de strip waren al een aantal tabletten gebruikt. Het was alleen geen ibuprofen, maar atovaquon/proguanil.

Tja, allebei roze.

Document acties

Back to top