Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Sections

Politiek & Overheid

Nivolumab op 1 maart in basispakket

Vanaf 1 maart zal het geneesmiddel nivolumab voor longkanker worden vergoed uit het basispakket. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft dat vandaag bekendgemaakt. Na intensieve onderhandelingen met de fabrikant van het medicijn, Bristol-Myers Squibb (BMS), heeft zij een “veel lagere” prijs voor het middel bedongen, aldus het ministerie van VWS.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW 5 - 28-01-2016

Schippers: 'Versterk de inkoopmacht voor dure geneesmiddelen'

In de prijzen van innovatieve geneesmiddelen zit nog veel lucht. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid gezegd in antwoord op Kamervragen over dure kankermedicijnen.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW 4 - 22-01-2016 1 reactie

Openbaar apotheker erkend als specialist

Het beroep openbaar apotheker is wettelijk erkend als specialisme. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft dat vanochtend bekendgemaakt in de Staatscourant.

Politiek & overheid PW 3 - 19-01-2016

Schippers vermindert bureaucratie Opiumwet

De bureaucratie rond de Opiumwet zal op korte termijn en substantieel verminderen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft dat de Tweede Kamer vorige week toegezegd tijdens een Algemeen Overleg over het terugdringen van onnodige regels in de zorgsector.

Algemeen, Politiek & overheid PW 3 - 15-01-2016

VWS lanceert toolkit voor het schrappen van administratie

Zorgaanbieders kunnen overbodige regels en formulieren schrappen met de nieuwe toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’ van het ministerie van Volksgezondheid (VWS).

Politiek & overheid, Praktijkvoering 11-01-2016

Fampridine onder voorwaarden in basispakket

Minister Schippers van VWS heeft Fampyra (fampridine) onder voorwaarden toegelaten tot het basispakket van de zorgverzekering.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW 5 - 28-12-2015

Apothekers willen veel regels schrappen

Apothekers hebben in een enquête van TNS NIPO een groot aantal suggesties gedaan om de regeldruk in de farmacie te verminderen. Het gaat vooral om het schrappen van overbodige administratieve handelingen, zoals de vele en verschillende ZN-formulieren voor machtigingen van genees- en hulpmiddelen en de strenge voorwaarden om een vergoeding van medicatie of een hulpmiddel te krijgen.

Politiek & overheid, Praktijkvoering PW Magazine 45, jaar 2015 - 28-10-2015 1 reactie

'Medicijnen kunnen jaar eerder op de markt'

Geneesmiddelen kunnen een jaar eerder beschikbaar komen voor patiënten als Nederlandse en Europese overheden onnodige barrières bij de ontwikkeling en registratie wegnemen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid moet zich inspannen om belemmeringen in de regelgeving weg te nemen.

Politiek & overheid 17-08-2015

Schippers komt in najaar met plan dure medicijnen

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wijst een fonds voor de financiering van dure geneesmiddelen af. Dit advies had KWF Kankerbestrijding, die in opdracht van de minister de betaalbaarheid van dure medicatie heeft onderzocht, vorige week gegeven als oplossing voor de oplopende kosten voor deze middelen.

Industrie, Politiek & overheid PW Magazine 28/29, jaar 2015 - 30-06-2015

Document acties

Back to top