Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Politiek & Overheid

ACM verbiedt aankoop Brocacef-apotheek

Brocacef krijgt geen toestemming voor de verkoop van een apotheek aan een franchisenemer van de eigen Benu-apotheekketen. Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zijn franchiseapotheken en Brocacef te nauw verbonden met elkaar. Brocacef moet als gevolg van de overname van Mediq 38 eigendomsapotheken verkopen.

Politiek & overheid 13-10-2016

VVD wil meerjarige contracten stimuleren

De VVD wil dat zorgverzekeraars veel vaker meerjarige contracten afsluiten met zorgverleners. “Op die manier kunnen zorgverleners investeringen doen om vernieuwingen mogelijk te maken en de zorg verder te verbeteren.”

Politiek & overheid 07-10-2016

Eerste Kamer stemt in met wet uitwisseling medische gegevens

Patiënten kunnen in de nabije toekomst eenvoudiger toestemming geven om medische informatie uit te wisselen met zorgverleners. De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met de wet die dat regelt: de wet cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens.

Algemeen, Geneesmiddelen, Politiek & overheid 04-10-2016

App voor gevaarlijke pillen

Red Alert is een app die gebruikers van uitgaansdrugs waarschuwt voor pillen die een extra groot risico vormen voor de gezondheid. Dat heeft staatsecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) gisteren bekendgemaakt bij de lancering van deze nieuw app.

Politiek & overheid 29-09-2016

Overheidscampagne tegen taboe op depressie

Depressie is in Nederland de meest voorkomende reden van ziekteverzuim, maar toch is het nauwelijks een gespreksonderwerp. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil dit veranderen en start daarom een landelijke publiekscampagne over depressie.

Politiek & overheid PW40 - 29-09-2016

Rechter bekrachtigt boetes uitstel generiek

Innovatieve en generieke fabrikanten die afspreken te wachten met het op de markt brengen van een generiek zijn terecht beboet door de Europese Commissie. Dat heeft de Europese rechter bevestigd in een uitspraak in de Lundbeck-zaak.

Politiek & overheid PW39 - 29-09-2016

Subsidie antibiotica

Voor de ontwikkeling van nieuwe antibiotica investeert minister Edith Schippers van Volksgezondheid de komende vier jaar ruim € 6 miljoen. Dat heeft zij vorige week bekendgemaakt in New York, tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties over het bestrijden van antibioticaresistentie.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW39 - 28-09-2016

Schippers investeert miljoenen in nieuwe antibiotica

Voor de ontwikkeling van nieuwe antibiotica investeert minister Edith Schippers van Volksgezondheid de komende vier jaar ruim € 6 miljoen. Dat heeft zij gisteren bekendgemaakt in New York, tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties over het bestrijden van antibioticaresistentie.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid 22-09-2016 1 reactie

Apothekers naar rechter om groothandelsverbod

Rechter wijst verzoek af tot opschorting ACM-maatregel

Vijfentwintig apothekers zijn naar de rechter gestapt omdat ze van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) niet meer mogen inkopen bij Brocacef. Volgens de apothekers is dit groothandelsverbod een ernstige aantasting van hun zelfstandig ondernemerschap.

Politiek & overheid PW38 - 22-09-2016

Prinsjesdag: € 2,8 miljoen voor scholing van apothekers

Voor de ontwikkeling van hun competenties ontvangen apothekers volgend jaar € 2,8 miljoen subsidie. Dat schrijft minister Edith Schippers van Volksgezondheid in de Miljoenennota 2017.

Politiek & overheid PW39 - 20-09-2016

Rechter wijst verzoek Brocacef af

Het verzoek van Brocacef om een voorlopige voorziening te treffen voor het groothandelsverbod is gisteren afgewezen door de rechtbank in Rotterdam.

Politiek & overheid 16-09-2016 1 reactie

D66: minder medicijnen voor kinderen

D66 wil dat artsen voortaan terughoudender zijn bij het voorschrijven van geneesmiddelen aan kinderen. Zorgverleners zouden eerst langer moeten zoeken naar andere behandelmethoden.

Algemeen, Geneesmiddelen, Politiek & overheid 26-08-2016

Inkopen bereidingen blijft toegestaan

Inspectie lanceert nieuwe eisen voor doorleveren

Niet-bereidende apothekers behouden de mogelijkheid apotheekbereidingen in te kopen bij bereidende apotheken. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in de vandaag gepubliceerde nieuwe circulaire voor collegiale bereidingen.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid, Praktijkvoering PW35 - 23-08-2016 1 reactie

Productiefout vertraagt levering Thyrax

Schildkliermedicijn pas in voorjaar 2017 beschikbaar

Een productiefout in de nieuwe fabriek in Duitsland is er de oorzaak van dat schildkliermedicijn Thyrax Duotab pas in het tweede kwartaal van 2017 weer verkrijgbaar is voor ongeveer 350.000 patiënten in Nederland, en niet dit najaar zoals eerder gemeld, laat producent Aspen Pharma Trading weten. Over twee maanden komt het bedrijf met de precieze datum waarop het middel weer beschikbaar is.

Geneesmiddelen, Industrie, Politiek & overheid PW33 - 17-08-2016

Aangepast advies morning-afterpil

Vrouwen die geneesmiddelen innemen tegen epilepsie, tuberculose, hiv, of het middel sint-janskruid, kunnen beter geen morning-afterpil met levonorgestrel gebruiken. Deze medicijnen verminderen de werkzaamheid van de morning-afterpil, heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) gisteren laten weten na een herbeoordeling van het European Medicines Agency (EMA).

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW33 - 11-08-2016 1 reactie

Geen nieuwe criteria apotheekhoudende huisarts

De huidige criteria voor het verlenen van een vergunning aan apotheekhoudende huisartsen worden niet verruimd. Dat heeft minister Edith Schipper van Volksgezondheid deze week gemeld aan de Tweede Kamer.

Politiek & overheid 07-07-2016

Italië heeft interesse in vestiging van EMA

Italië wil graag onderdak bieden aan het European Medicines Agency (EMA). Directeur Luca Pani van de AIFA, de evenknie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, zegt in het blad Politico: “We zijn er sterk van overtuigd dat Italië de ideale kandidaat is.” Hij vindt het gebouw van de wereldtentoonstelling dat vorig jaar in Milaan werd gehouden ideaal.

Politiek & overheid PW27 - 04-07-2016 1 reactie

€ 20 miljoen voor eHealth

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf krijgen € 20 miljoen ondersteuning om veelbelovende eHealth-innovaties sneller bij de patiënt te brengen. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid gezegd tijdens de eHealthweek vorige week in Amsterdam.

Algemeen, Politiek & overheid PW24 - 15-06-2016

€ 13,9 miljoen besparing door prijsafspraken

De prijsafspraken die minister Schippers van Volksgezondheid met farmaceutische bedrijven heeft gemaakt, hebben in 2014 € 13,9 miljoen aan besparingen opgeleverd. In 2015 en daarna zullen de opbrengsten verder toenemen.

Algemeen, Industrie, Politiek & overheid PW25 - 14-06-2016

Schippers: 'Apotheker meest laagdrempelige zorgverlener'

"De apotheker is voor veel patiënten de meest laagdrempelige zorgverlener." Dat heeft minister Edith Schippers gisteren gezegd op het internationale apothekerscongres PGEU in Den Haag, waarvan de KNMP gastheer is.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid 09-06-2016

Document acties

Back to top