Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Politiek & Overheid

Geen nieuwe criteria apotheekhoudende huisarts

De huidige criteria voor het verlenen van een vergunning aan apotheekhoudende huisartsen worden niet verruimd. Dat heeft minister Edith Schipper van Volksgezondheid deze week gemeld aan de Tweede Kamer.

Politiek & overheid 07-07-2016

Italië heeft interesse in vestiging van EMA

Italië wil graag onderdak bieden aan het European Medicines Agency (EMA). Directeur Luca Pani van de AIFA, de evenknie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, zegt in het blad Politico: “We zijn er sterk van overtuigd dat Italië de ideale kandidaat is.” Hij vindt het gebouw van de wereldtentoonstelling dat vorig jaar in Milaan werd gehouden ideaal.

Politiek & overheid PW27 - 04-07-2016 1 reactie

€ 20 miljoen voor eHealth

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf krijgen € 20 miljoen ondersteuning om veelbelovende eHealth-innovaties sneller bij de patiënt te brengen. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid gezegd tijdens de eHealthweek vorige week in Amsterdam.

Algemeen, Politiek & overheid PW24 - 15-06-2016

€ 13,9 miljoen besparing door prijsafspraken

De prijsafspraken die minister Schippers van Volksgezondheid met farmaceutische bedrijven heeft gemaakt, hebben in 2014 € 13,9 miljoen aan besparingen opgeleverd. In 2015 en daarna zullen de opbrengsten verder toenemen.

Algemeen, Industrie, Politiek & overheid PW25 - 14-06-2016

Schippers: 'Apotheker meest laagdrempelige zorgverlener'

"De apotheker is voor veel patiënten de meest laagdrempelige zorgverlener." Dat heeft minister Edith Schippers gisteren gezegd op het internationale apothekerscongres PGEU in Den Haag, waarvan de KNMP gastheer is.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid 09-06-2016

NZa: huisarts moet doorverwijzen naar internetapotheek

Huisartsenpraktijk Reuver weigert mee te werken aan medicatieverstrekking door internetapotheken. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de huisartsen hiervoor op de vingers getikt.

Politiek & overheid 02-06-2016

Vergoeding voor cholesterolverlager alirocumab

De cholesterolverlager alirocumab (Praluent) wordt vanaf 1 juni vergoed vanuit het basispakket. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid vanmiddag bekendgemaakt. Alirocumab is na evolocumab (Repatha), dat per 1 april wordt vergoed, het tweede middel in een nieuwe klasse van cholesterolverlagers.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid 01-06-2016

Strengere regels EU voor medische hulpmiddelen

De EU-ministers van Volksgezondheid en het Europees Parlement hebben een akkoord bereikt over strengere regels voor medische hulpmiddelen en in-vitro-diagnostica. Doel is deze materialen veiliger aan te bieden aan patiënten en innovatieve producten sneller op de markt te brengen.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW22 - 26-05-2016

Amphia Ziekenhuis onder verscherpt toezicht

De patientveiligheid en medicatieveiligheid in het Amphia Ziekenhuis te Breda en Oosterhout zijn onvoldoende, daarom stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het ziekenhuis voor zes maanden onder verscherp toezicht.

Politiek & overheid 26-05-2016

WHO: zikavirus mogelijk deze zomer in Europa

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO houdt een uitbraak van het zikavirus in Europa in de komende drie, vier maanden voor mogelijk. Het risico verschilt echter per regio. Vooral Zuid-Europese landen zouden snel maatregelen moeten nemen om het besmettingsgevaar te minimaliseren.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid 19-05-2016

Campagne tegen vervalste medicijnen

Patiënt kan op echt-of-nep.nl kijken of webshop legaal is

Het ministerie van Volksgezondheid is vorige week een campagne begonnen tegen het gebruik van vervalste geneesmiddelen. VWS waarschuwt voor de gevaren: “Gebruik hiervan kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.”

Politiek & overheid PW 20 - 18-05-2016

UMC Utrecht onder verscherpt toezicht

Het UMC Utrecht staat voor de komende zes maanden onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Directe aanleiding is de communicatie van het ziekenhuis richting de Inspectie over een in opspraak geraakte KNO-chirurg.

Politiek & overheid 14-04-2016

ADHD-patiënten moeten bijbetalen voor Amfexa

Ongeveer 30.000 patiënten met ADHD moeten vanaf 1 mei tientallen euro’s per maand bijbetalen voor het geneesmiddel Amfexa 5 mg. Nu is dexamfetamine 5 mg een apotheekbereiding, maar vorige maand is het drie keer zo dure Amfexa op de markt gekomen, waardoor de apotheekbereiding dexamfetamine 5 mg binnenkort niet meer mag worden doorgeleverd.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW 16 - 14-04-2016

Voor de zomer plan voor aanpak medicijntekorten

Kritiek Tweede Kamer op fabrikanten dure geneesmiddelen

Voor de zomer komt een werkgroep met plannen om de medicijntekorten terug te dringen. "Het wordt tijd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt”, heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid vanmiddag gezegd in een debat met de Tweede Kamer over haar recente nota over geneesmiddelenbeleid: "We gaan een strak plan maken."

Politiek & overheid PW 16 - 13-04-2016

Schippers analyseert wet apotheekhoudende huisarts

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid komt voor de zomer met een analyse van de wetgeving over apotheekhoudende huisartsen. Dat heeft ze vorige week gezegd in een debat in de Tweede Kamer.

Politiek & overheid, Praktijkvoering PW 12 - 21-03-2016

Abortuspil volgend jaar via de huisarts

Voor de abortuspil Sunmedabon kunnen vrouwen in de loop van 2017 terecht bij de huisarts. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid werkt aan een wetswijziging om dat mogelijk te maken.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW 11 - 10-03-2016

Contracteis vervalt bij bepaalde zorg huisarts

Huisartsen kunnen vanaf 1 april ongeveer dertig verrichtingen declareren zonder daarover een contract te hebben afgesloten met een zorgverzekeraar, dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bekendgemaakt.

Politiek & overheid PW 10 - 10-03-2016

€ 12 miljoen voor studie vrouwspecifieke zorg

Meer aandacht nodig voor ziektesymptomen vrouwen

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid trekt de komende jaren € 12 miljoen uit voor onderzoek naar de verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van gezondheid en geneesmiddelen.

Geneesmiddelen, Politiek & overheid PW 11 - 08-03-2016

NZa: contracteis vervalt bij bepaalde zorg van huisarts

Huisartsen kunnen vanaf 1 april ongeveer dertig verrichtingen declareren zonder daarover een contract te hebben afgesloten met een zorgverzekeraar. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gisteren bekendgemaakt.

Politiek & overheid, Zorgverzekeraars 03-03-2016

Onderzoek hogere boetes bij medicijntekort

Farmaceutische bedrijven krijgen wellicht te maken met hogere boetes als zij geen medicijnen leveren. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid onderzoekt of de maximale boete van € 45.000 moet worden verhoogd.

Industrie, Politiek & overheid PW 8 - 16-02-2016

Document acties

Back to top