Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Wat te doen bij griep en verkoudheid?

Thema op apotheek.nl in februari

PW Magazine 07, jaar 2011 - 18-02-2011 | door KNMP
Het thema op apotheek.nl is momenteel griep en verkoudheid. Bijna iedereen kent de verschijnselen hiervan, maar wat kan een patiënt zelf doen en wanneer is deskundige hulp nodig? Als apotheker kunt u uw patiënten hierover adviseren. Daarnaast kunt u doorverwijzen naar apotheek.nl.

Op apotheek.nl wisselen maandelijks de themaonderwerpen. Dit zijn thema’s die op dat moment actueel zijn, zoals seizoens­gebonden onderwerpen als hooikoorts en ramadan maar ook algemene thema’s als diabetes en het medicijngesprek. Het thema van de maand februari is griep en verkoudheid.

Zelfzorg of huisarts?

Wanneer is er sprake van een verkoudheid en wanneer heeft iemand griep? De site geeft uitleg over het verschil tussen griep en verkoudheid en noemt welke klachten hierbij horen. Ook geeft apotheek.nl advies over wat patiënten zelf kunnen doen om klachten te verminderen en wanneer ze beter de huisarts kunnen raadplegen. Daarnaast geeft het op enkele vragen antwoord zoals waarom niet altijd een antibioticakuur de oplossing is. Veel mensen kennen de weg naar apotheek.nl al, zo blijkt uit de statistieken van de site. Lees meer hierover op de vorige pagina.

Zorgverlener

Veel patiënten zullen ook de apotheek binnenlopen voor een neusspray of hoestdrank of alleen advies. Griep of verkoudheid is daarom erg geschikt voor een apotheker om je meerwaarde als zorgverlener te laten zien. Kijk ook op knmp.nl onder ‘medicijnen & zorgverlening’ bij ‘Vraag het de apotheker’ voor meer informatie over hoe u zich als zorgverlener kunt profileren en welke onderwerpen zich hiervoor nog meer goed lenen.

 

Suggesties?

Veel onderwerpen lenen zich voor thema van de maand op apotheek.nl. Ideeën hiervoor zijn altijd welkom. Merkt u in uw apotheek dat er behoefte is aan informatie over een bepaald onderwerp en vindt u dat een goed idee voor thema van de maand? Laat het ons weten, wij stellen uw suggestie op prijs. Mail naar communicatie@knmp.nl.

ziek

Document acties

Back to top