Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Kopje koffie

Je kunt erop wachten: telefoontjes over de prestatievergoeding.

PW44 - 01-11-2019 | door Jaap Dik, apotheker in Vianen
Als de nota’s van de verzekeraars aan hun cliënten weer verzonden zijn, kun je erop wachten: de telefoontjes over de prestatievergoeding. Ja, het eigen risico is nog niet op, dus het moet uit eigen zak komen. En dan staat op de factuur één euro voor medicijnen en zes euro terhandstelling, of meer, bij een eerste uitgifte.
Kopje koffie

Inmiddels weet ik dat in Spanje alles goedkoper is, en men doet daar ook niet moeilijk over een verstrekking van antibiotica zonder recept. En men verwacht dat die euro voor geneesmiddelen een percentage bevat voor het werk, zo werkt een supermarkt ook. Dat krijg je nog wel uitgelegd.

Maar lastiger wordt het als je bijvoorbeeld drie middelen op hetzelfde moment hebt verstrekt. Drie keer terhandstelling, maar u doet toch maar een keer werk? Ai, daar zit het woord terhandstelling in de weg en vergt het veel tijd om uit te leggen dat er veel meer werk achter zit.

Soms zijn het vervelende discussies, die ik helemaal niet wil voeren, tot me ineens een vergelijking te binnen schoot. Als je aan een terras met drie personen een kop koffie bestelt, zijn de tweede en derde dan goedkoper? De ober hoeft maar één keer te lopen.

Dan begint de klant zelf uit te leggen waarom dit een dwaze redenering is en kun je en passent ook nog uitleggen dat die meneer die twee uur op een kopje koffie zit en twee keer naar de wc is geweest, de wifi leeg trekt enzovoort, óók dezelfde prijs voor een koffie betaalt.

Document acties

gearchiveerd onder: prestatievergoeding
Back to top