Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Eigen waarheid

Ik zie ook onder hoogopgeleiden dat ouders hun kinderen niet laten vaccineren.

PW13 - 29-03-2019 | door Chiara van Rodijnen, apotheker
Recent is weer een artikel verschenen waarin de relatie tussen de BMR-vaccinatie en autisme is onderzocht. Ik, als jonge moeder, was hier maar wat blij mee. Want het is lastig om uit alle onderzoeken en informatie die je kunt raadplegen, je eigen waarheid te distilleren.
Eigen waarheid

Als apotheker vertrouw ik op zorgverleners en het standpunt van het RIVM en pas niet zelf een PICO-methode toe en voer geen literatuuronderzoek uit via PubMed om een wetenschappelijk fundament te zoeken voor argumenten voor of tegen vaccineren. Toch zie ik ook binnen de groep hoogopgeleiden, waartoe je als apotheker behoort, ouders die vanwege vermeende risico’s hun kinderen niet laten vaccineren.

Maar ook ik betrap mijzelf er wel eens op dat ik, ondanks het feit dat ik geen accountant ben, mijn administratie graag zelf wil doen en mijzelf zodanig wil inlezen dat ik niets mis. Vertrouw ik vervolgens geheel op mijn eigen waarheid? Of is het toch verstandiger een expert in te schakelen die mij alle ins en outs van een vraagstuk kan vertellen en zo voorkomt dat ik iets belangrijks mis? Mijn administratie is uiteraard niet te vergelijken met de gezondheid van mijn kind, maar algemeen geldt: schoenmaker blijf bij je leest.

Voor de geïnteresseerden: als antwoord op de vraag wel of niet opereren van mijn sleutelbeenbreuk, waarbij het resultaat iets minder eenduidig was, ben ik toch maar voor een operatie gegaan. Die is goed uitgepakt en ik kan mijn kleine, die ik overigens wel heb laten vaccineren, nu zelf weer vasthouden.

Document acties

gearchiveerd onder: Vaccineren
Back to top