Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

#Doeslief

Het is lastig de laatste schakel in de keten te zijn.

PW20 - 17-05-2019 | door Chiara van Rodijnen
Vandaag op NOS.nl: Protest Gooise apothekers: ‘Schreeuwen en slaan zijn dagelijkse dingen’. Het doel van de staking was het publiek bewust te maken van de situatie van vandaag de dag in de apotheek. Agressie vanwege wisselende doosjes, en medicijnen die niet leverbaar zijn.
#Doeslief

Het is lastig genoeg om de laatste schakel in de keten te zijn. Stel je eens voor: wachten voordat je een afspraak met de arts kunt maken, wachten voordat je aan de beurt bent, wachten voordat je recept wordt gestuurd, wachten als je medicatie wordt klaargemaakt en dan toch de boodschap krijgen: “Het middel is er niet of het is weer veranderd.”

Hoe goed je communicatie-skills ook zijn, het is vrijwel onmogelijk om al die onvrede gevolgd door agressie van het vele wachten om te turnen tot een positieve houding ten opzichte van medicatie en therapietrouw.

Maar de onvrede en agressie worden wel geuit aan het verkeerde adres. Zorgverzekeraars wapenen zich en zeggen dat de apothekers “het doen” voor hun portemonnee. Hoe kunnen we nu duidelijk maken dat het echt gaat over het goed kunnen uitoefenen van ons beroep?

Ik hoop dat we het aandurven om als beroepsgroep een voorbeeld te nemen aan onze collega’s in het Gooi om met zijn allen het signaal af te geven dat we op deze manier ons beroep niet meer kunnen uitvoeren.

KNMP, wie doet er mee, met #DOESLIEF?

Document acties

gearchiveerd onder: Staking, Agressie
Back to top