Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Amazon

PW29en30 - 20-07-2018 | door Sjors Bloem, apotheker
Heb ik dit nu echt goed gelezen? Verschillende media kopten de laatste weken met vergelijkbare woorden. Amazon stapt definitief de gezondheidszorg in en doet direct de gehele markt op zijn grondvesten schudden.
Amazon

Het miljardenbedrijf heeft een online apotheek overgenomen, waardoor zij zelf medicijnen op recept kunnen gaan leveren.

Op dit moment heeft het geen directe gevolgen voor ons als apothekers in Nederland, maar het is wel degelijk een scenario dat wij in ons achterhoofd moeten houden. Amazon probeert steeds meer de Europese markt te veroveren, waaronder ook Nederland. En wie zegt dat Bol.com in Nederland niet vergelijkbare stappen gaat ondernemen?

Natuurlijk is de regelgeving omtrent geneesmiddelen in de Verenigde Staten niet te vergelijken met ons land, maar zulke grote bedrijven vinden altijd wel een weg om deze regels heen.

Moeten wij ons nu direct zorgen gaan maken? Ik maak mij in ieder geval geen zorgen. Linksom of rechtsom, dit zal bij ons waarschijnlijk ook gebeuren. Is het niet over twee jaar, dan wel over tien.

Bol.com of Amazon kan echter nooit de lokale zorgtaken van de huisapotheker overnemen. Zij kennen immers mevrouw Janssen niet zoals wij haar kennen. Met deze ontwikkeling in ons achterhoofd zou de KNMP zich nadrukkelijk op de bekostiging van onze zorgtaken moeten focussen. Ligt het noodplan al klaar?

Document acties

gearchiveerd onder: Amazon, Online, Gezondheidszorg
Back to top