Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Materiële controle

PW14 - 03-04-2020 | door Aris Prins, voorzitter KNMP
Sinds enkele weken worden we overspoeld door mededelingen rondom het coronavirus. Kijk naar het dossier over dit onderwerp op knmp.nl en je ziet een lawine aan berichten.
Materiële controle

Tussen al dat nieuws duikt dan op een gewone dinsdag voor de niet-ingewijden ineens een pareltje op. Met het bericht dat zorgverzekeraars hebben afgesproken om vanaf 2021 een maximale controletermijn van twee kalenderjaren te hanteren voor de farmacie! Een maatregel waar we als apothekers tijdens de corona-gerelateerde drukte natuurlijk wel even van opveren.

Komt zo’n boodschap wellicht op een wonderlijk moment, het is het gevolg van een jarenlange lobby op dit punt. Zoals jullie wellicht bekend, wordt binnen het Platform Ontregel de Zorg al geruime tijd nagedacht over het indammen van de regeldruk voor de zorg en dus ook de apothekers. Er zijn al diverse stappen gezet, zie de website over dit onderwerp.

Maar het was ook al een tijdje stil. Dan voelt het terugbrengen van de maximale controletermijn van vijf kalenderjaren naar twee jaar als een soort overhandiging van een cadeau. Hoewel ik ook denk: had een termijn van twee jaar vanaf het begin niet de norm moeten zijn?

Document acties

Back to top