Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Doe mee aan de campagne 'Goed voorbereid op reis'

PW25 - 21-06-2019 | door KNMP
De KNMP lanceert deze week de publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’, waarmee apothekers en hun teams de patiënt gericht advies kunnen geven over hoe zij zonder zorgen op vakantie kunnen gaan met hun geneesmiddelen. Via KNMP.nl kunnen KNMP-leden de bijbehorende nieuwe poster en folders bestellen, en een narrowcast downloaden.
Doe mee aan de campagne 'Goed voorbereid op reis'

Nederlanders die een opiumwetmiddel gebruiken moeten, als zij het land verlaten, een officiële verklaring aanvragen, wat veel tijd kost. Op veler verzoek geeft de KNMP extra aandacht aan reizen met opiumwetmiddelen. De boodschap van de campagne ‘Opiumwetmiddelen? De douane slikt ’t niet!’ brengt de KNMP de komende tijd breed over het voetlicht.

Deze publiekscampagne benadrukt ook het belang van een goede reisvoorbereiding en de toegevoegde waarde van de apotheker hierbij. Apothekers kunnen patiënten helpen bij een voorraadcheck, voorzien van een medicijnpaspoort, controleren of de patiënt met zijn geneesmiddelen veilig in de zon mag, hoe hij de medicijnen het beste bewaart bij warmte en adviseren over de reisapotheek.

Meer over de campagne: knmp.nl/reis

Campagnematerialen

  1. Bestel de gratis publieksmaterialen. 
    De folder Goed voorbereid op reis is beschikbaar, evenals een poster in twee varianten: met en zonder douanebeambte. Ook is een nieuwe narrowcast te downloaden.
  2. Bekijk, samen met het apotheekteam, de informatie over dit thema op Apotheek.nl.
    Apotheek.nl bevat drie pagina’s die zijn gerelateerd aan het thema van deze campagne: medicijnen op reis, veilig in de zon, en hitte & medicijnen.

Document acties

Back to top