Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nierfunctiewaarden en reden van voorschrijven centraal

Districtsledenbijeenkomsten 11 tot en met 27 februari

PW Magazine 05, jaar 2014 - 31-01-2014 | door KNMP
Aanstaande districtsledenbijeenkomsten staan twee onderwerpen centraal: uitwisseling van nierfunctiewaarden en de vermelding van de reden van voorschrijven op het recept. De bijeenkomsten vinden plaats van 11 tot en met 27 februari.

Naast de twee hoofdonderwerpen wordt op de bijeenkomsten ook aandacht gegeven aan de vernieuwing van de Nederlandse Apotheeknorm (NAN), de Haagse actualiteit, voortgang van de kwaliteitsagenda van het ministerie van VWS, en de bestuurlijke vernieuwing van de KNMP. Uiteraard is er tijd en ruimte voor discussie en vragen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een meet and greet.

Geneesmiddelenwet

De onderwerpen ‘nierfunctie’ en ‘reden van voorschrijven’ zijn gekozen vanwege wijzigingen in de Geneesmiddelenwet. Per 1 augustus 2013 kan de apotheker beschikken over nierfunctiewaarden en reden van voorschrijven. Een belangrijke stap voor het verder verbeteren van de (medicatie)veiligheid van patiënten. Ook biedt het apothekers kansen om inhoudelijk invulling te geven aan de rol als zorgverlener en geneesmiddelenexpert.

Medicatiebewaking

Tijdens de bijeenkomst wordt besproken wat de wijzigingen in de apotheek betekenen. U krijgt tips om deze op een realistische en haalbare manier toe te passen in de medicatiebewaking. De samenwerking met voorschrijvers is hierbij van belang. Als intermezzo wordt er een korte nascholing over de nier en het interpreteren van de nierfunctiewaarden gegeven. Tot slot laten we het veld aan het woord. Zowel de Nierstichting als een collega-apotheker uit uw district delen ervaringen over het uitwisselen en toepassen van de nierfunctiewaarden in de praktijk.

In het tweede deel wordt ingegaan op de vermelding van de reden van voorschrijven op het recept door voorschrijvers. Aan bod komen onder meer: het belang van de reden van voorschrijven bij medicatiebewaking; hoe samenwerkingsafspraken met voorschrijvers te organiseren en wat u aan ondersteuning vanuit de KNMP kunt verwachten.

Meer weten of aanmelden voor een bijeenkomst? Kijk op knmp.nl.

Document acties

Back to top