Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apothekersassistenten hebben één gezamenlijke stem

Ledenwerfactie verenigt achterban Optima Farma

PW Magazine 09, jaar 2014 - 28-02-2014 | door KNMP
Apothekersassistenten praten mee over belangrijke ontwikkelingen in de farmacie. Ze vormen een belangrijke schakel in de zorg voor de patiënt, aldus Rik van der Meer en Léon Tinke van de KNMP. Tijd voor een sterke, representatieve beroepsorganisatie.

De 16.000 apothekersassistenten hebben momenteel geen gezamenlijke stem. Vreemd, vindt Léon Tinke, directeur van de KNMP. De apothekersassistent is immers een belangrijke schakel in de zorg voor de patiënt. Andere zorgprofessionals hebben wel een eigen belangenvereniging. Reden voor Optima Farma om te starten met een ledenwerfactie. Hoe meer apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en managers zich als lid aanmelden, hoe beter Optima Farma zich als beroepsvereniging kan manifesteren.

Afstemmen

“Het moet duidelijk zijn dat Optima Farma niet staat voor zomaar een paar apothekersassistenten. Zij laat het geluid van de hele beroepsgroep horen”, zegt Léon Tinke. Zij praten mee over inhoud, maar ook over patiëntcommunicatie en wet- en regelgeving. Zorgverzekeraars, overheid en beroepsverenigingen van andere zorgverleners kunnen met Optima Farma overleggen en afstemmen over ontwikkeling van het vak, opleidingen en de positie van de apotheekmedewerkers.”

Apotheekteam

“De farmaceutische zorg ontwikkelen, betekent het hele apotheekteam ontwikkelen”, aldus Tinke. Daarom is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Optima Farma. Doelstelling: Optima Farma wordt dé beroepsvereniging die de apothekersassistenten verenigt. Léon Tinke: “Zo kunnen we met elkaar afspraken maken en draagvlak zoeken.”

Zorgprofessional

“Apothekersassistent is een beroep in ontwikkeling, het gaat om een zelfstandige zorgprofessional”, stelt KNMP-voorzitter Rik van der Meer. “Wij hebben in Nederland een uitstekend systeem voor verstrekking van geneesmiddelen en medicatiebewaking. Daar spelen apothekersassistenten een heel belangrijke rol in.”

 

Lidmaatschap met ruim € 100 voordeel

Bij een tweejarig lidmaatschap van Optima Farma (€ 49,50 p.j.), krijgt de apothekersassistent het handboek De apothekersassistent van Peter Felen cadeau, met een gratis geaccrediteerde, gelijknamige e-learning (ter waarde van € 69,60). Investeren in kennis was nog nooit zo aantrekkelijk!

Het lidmaatschap biedt voorts:

  • korting op het jaarlijkse Optima Farma Congres;
  • accredidact e-learningcursus (ter waarde van € 36,50);
  • korting op KNMP-KennisTesten;
  • maandelijks de digitale nieuwsbrief.

Document acties

Back to top