Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apothekers positief

Diabetesweek in apotheek goed verlopen

PW Magazine 48, jaar 2010 - 03-12-2010 | door KNMP
Bij 1400 apotheken konden mensen tijdens de Diabetesweek in november hun bloedsuiker laten testen. Topkok Pierre Wind zei bij de opening: “Ik hoop dat er een tsunami aan mensen de apotheek in komt.” De opkomst was inderdaad hoog; gemiddeld zo’n 100 mensen per apotheek.

De Diabetesweek in de apotheek vond plaats van 15 tot en met 20 november en werd door Pierre Wind feestelijk geopend in de Akelei Apotheek in Den Haag. Na afloop van deze week hield de KNMP een enquête onder de deelnemende apotheken. De Diabetesweek die onderdeel is van de campagne ‘Vraag het de apotheker!’ hebben zij positief ervaren; de meeste gaven het een cijfer 8. Het gratis promotiepakket met het diverse materiaal van de KNMP beoordeelden de apothekers als goed tot zeer goed.

Media-inzet

Apotheker Schellings van apotheek Wesselerbrink in Enschede is ook positief over de Diabetesweek. “Wij doen de bloedsuikertest al jaren, nog voordat de KNMP ermee begon.” Zij hadden één prikdag, maar kregen ook vragen elders in de week. “Die mensen stuur je dan niet weg.” Op de dag zelf kwamen 34 mensen, maar in totaal prikten ze die week 42 mensen. “Hiervan hadden vier een verhoogde waarde. Zij kwamen de volgende dag terug voor controle”, vertelt Schellings. “Uiteindelijk hebben we twee mensen naar de huisarts doorgestuurd.” Haar viel op dat de media-inzet rondom de Diabetesweek goed werkte. “Veel mensen hadden het gehoord op de radio of het in de krant gelezen. De reclame vanuit de KNMP was beter dit jaar.” De enquêteresultaten bevestigen dit; 86,1% vond dat de KNMP voldoende publiciteit had gegenereerd.

Meetcontrole succes

De aandacht voor diabetes en de bloedsuikertest in één week is goed bevallen; 79,8% van de apotheken vond dit goed of zeer goed. Naast de gratis bloedsuikertest organiseerde ruim de helft van de deelnemende apotheken ook meetcontroledagen. Deze dagen waardeerde 90,8% van de patiënten goed of zeer goed. Volgend jaar wil de KNMP van de Diabetesweek een nog groter succes maken. Met de apotheken samen natuurlijk; 98,3% geeft namelijk aan dan weer mee te doen.

Document acties

Back to top