Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zorg voor diabetici over het voetlicht

Doe mee aan de Diabetesweek

PW Magazine 35 / 36, jaar 2011 - 02-09-2011 | door KNMP
De Diabetesweek, die dit jaar plaatsvindt van 14 tot en met 19 november, biedt apothekers en hun teams een goede kans met hun zorg voor diabetespatiënten op de voorgrond te treden. De KNMP roept alle apotheken van Nederland op om mee te doen.

2011pw35p40diabetesKNMP Richtlijn Diabetes

Voor apothekers en hun teams verandert er vanaf 1 januari 2012 veel: zij moeten aan de hand van de KNMP Richtlijnen farmaceutische zorg gaan verlenen. Farmaceutische zorg wordt ingekocht, geleverd, gedeclareerd en vergoed aan de hand van richtlijnen en standaarden. De KNMP Richtlijn Diabetes biedt inzicht in de zorg die een apotheker en het team leveren aan diabetespatiënten. De richtlijn laat goed zien dat de apotheker een onmisbare schakel is in de zorg bij diabetes. Deelname aan de Diabetesweek is een goede kans om dit bij het publiek over het voetlicht te brengen. De KNMP verwacht dan ook dat apotheken massaal meedoen.

Doelgroepen

Tijdens de week zal de landelijke campagne zich richten op de risicogroepen. De imagocampagne ‘Vraag het de apotheker’ is hiervoor de basis. De boodschap: ‘Vaak moe, veel dorst, vaak plassen? Dat kan diabetes zijn’ wijst mensen op de symptomen van diabetes en de mogelijkheid om in de apotheek de bloedsuikerwaarden te laten bepalen.

Daarnaast roept de KNMP apothekers op diabetespatiënten in hun bestand uit te nodigen voor een controlegesprek. Tijdens dit gesprek wordt de glucose meter gecontroleerd en kunnen diabetici vragen stellen over medicijnen en gezondheid.

Aanmelden

Vanaf 29 augustus kunnen apotheken zich aanmelden via www.knmp.nl/diabetesweek. De KNMP biedt een uitgebreid pakket aan ondersteunende materialen. Bij de ontwikkeling van dit pakket is nauw samengewerkt met de SIG Diabetes, het Diabetes Fonds, Kijk op Diabetes en Provoet. Het pakket biedt een uitgebreide handleiding bij alle beschikbare materialen, posters ter promotie van de week, tips voor de organisatie van prikdagen et cetera. Op www.knmp.nl/diabetesweek is alle informatie terug te vinden.

Hoe eerder u zich aanmeldt, hoe eerder u de materialen ontvangt. Doe mee en meldt u aan via www.knmp.nl/diabetesweek.

Document acties

Back to top