Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

www.apotheek.nl de moeite waard

Nieuwe release en nominatie website van het jaar

PW Magazine 45, jaar 2010 - 12-11-2010 | door KNMP
Genomineerd voor website van het jaar en dankzij een nieuwe release nu nog gebruiksvriendelijker; twee goede redenen om patiënten te verwijzen naar www.apotheek.nl. Bijna een half miljoen mensen ging hen vorige maand al voor.

2010pw45p27Website van het jaar 2010; misschien is dat www.apotheek.nl wel. De site is genomineerd in de categorie Gezondheid en Welzijn. Niet verwonderlijk, want maandelijks trekt de site veel bezoekers. Vorige maand werd de site door 400.000 unieke bezoekers bekeken. Sommige bezoekers bezochten de site zelfs meerdere keren want de site had in totaal maar liefst 500.000 hits. Dit kwam in oktober uit op een gemiddelde van ruim 16.000 bezoeken per dag.

Instructiefilmpjes

Deze bezoekers vinden waar voor hun geld; dankzij een nieuwe release is www.apotheek.nl nu nog gebruiksvriendelijker. Sinds kort is er namelijk een aparte pagina met alle instructiefilmpjes die we hebben gemaakt over het toedienen van medicijnen. Deze filmpjes stonden al eerder op de site. Om de vindbaarheid hiervan te vergroten, hebben we ze nu bij elkaar op een aparte pagina gezet. Bekijk ze op de site onder ‘instructiefilmpjes’. Nieuwe filmpjes komen ook op deze pagina te staan.

Feedback

De site is sinds 2007 in de lucht. Sindsdien is de beschikbare informatie continu
uitgebreid. Patiënten vinden op www.apotheek.nl op veel vragen het antwoord. Ze willen bijvoorbeeld meer weten over een specifiek geneesmiddel of ze gaan op reis en weten niet hoe het zit met het meenemen van hun medicijnen. Mochten ze niet vinden wat ze zoeken, dan kunnen ze een vraag aan een apotheker stellen. Binnen een paar dagen krijgen ze antwoord. Wel verwijst de site voor dringende vragen naar de eigen apotheek.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat bezoekers vinden van de site. Dankzij een ‘feedback tab’ links op de site kunnen zij ideeën geven of opmerkingen plaatsen. 

Thema diabetes

Bezoekers kunnen informatie over geneesmiddelen vinden, maar ook over thema’s. Het thema wisselt elke maand. In november is het thema diabetes. Hiermee sluit de site aan bij de Diabetesweek van 15 tot en met 20 november. Alle deelnemende apotheken staan ook vermeld; patiënten die hun bloedsuiker willen laten testen, vinden hier de dichtstbijzijnde apotheek die meedoet. 

Stemmen en winnen

Een nominatie is al mooi maar winnen is nog mooier. Stem daarom vóór 19 november op www.apotheek.nl. Stemmen kan ook nog wat opleveren; binnen elke categorie worden twee prijswinnaars uitgekozen.
Ga voor meer informatie en om te stemmen naar www.websitevanhetjaar.nl.

Document acties

Back to top