Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Voorkom medicijnvergiftiging bij kleine kinderen

Gratis informatiepakket

PW Magazine 39, jaar 2011 - 30-09-2011 | door KNMP
De beste ideeën komen uit de praktijk. Zo ook dit idee: de Huischeck! Apotheek Smilde won hiermee de FPZ-prijs 2011.

2011pw39p52Kinderen zijn een kwetsbare patiëntengroep. Ze mogen rekenen op extra zorg en aandacht. De apotheker en het team spelen hierbij een belangrijke rol. ‘Grote zorg voor kleine mensen’ is niet voor niets het thema van het KNMP Congres 2011. Maar wist u dat kinderen tot en met vier jaar tot de patiëntengroepen behoren die het vaakst slachtoffer zijn van acute intoxicaties? Deze groep vertegenwoordigt bijna 30% van alle personen die een medicijnvergiftiging oplopen.

Makkelijk in te zetten

Met eenvoudige middelen kunnen u en uw team voorlichting geven met als doel het aantal potentieel vermijdbare ziekenhuisopnames van kleine kinderen terug te dringen. De KNMP heeft hiervoor een pakket ontwikkeld met posters voor in de apotheek, voorlichtingsfolders voor publiek en een factsheet om u en uw team uit te rusten preventief advies te geven. De middelen in het pakket bieden ondersteuning bij het implementeren van voorlichting aan ouders met kleine kinderen.

Op een makkelijke manier kunt u ouders inlichten over de gevaren van medicijnen bij kleine kinderen en u kunt ouders adviseren de Huischeck te doen. Aan de hand van vier eenvoudige vragen zien ouders of hun huis veilig is om medicijnvergiftiging bij kinderen te voorkomen. Het inzetten van deze middelen is makkelijk uitvoerbaar en versterkt de binding met de bezoekers van uw apotheek.

Bestel gratis het pakket

Voorkom samen met uw team medicijnvergiftigingen bij kleine kinderen. Bestel nu kosteloos het informatiepakket door een e-mail te sturen naar communicatie@knmp.nl.

Document acties

Back to top