Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP Masterdag zesdejaars vernieuwd

Groningse farmaciestudenten bezoeken de KNMP

PW Magazine 18 / 19, jaar 2011 - 06-05-2011 | door KNMP
Zo’n dertig zesdejaarsstudenten uit Groningen kwamen donderdag 28 april naar de KNMP voor de Masterdag. Het programma voor deze groep is vernieuwd en met succes. Studenten reageerden enthousiast na afloop: ‘Nuttige aanvulling op de opleiding’.

De Masterdag organiseert de KNMP sinds vijf jaar voor farmaciestudenten uit Groningen en Utrecht. “Zo’n duizend studenten zijn hier inmiddels geweest”, vertelt Marije Hagendoorn. Zij is communicatie­adviseur bij de KNMP en coördinator van deze dagen. “De vierdejaars krijgen vooral een introductie over de KNMP en de branche. Het geeft hen een beeld van wat de KNMP doet en betekent in de wereld van farmacie. Bij de zesdejaars gaan we meer in op het huidige en toekomstige speelveld waar apothekers mee te maken krijgen.”

Yael Benjamins is stagecoördinator bij de Groningse Universiteit en is blij met de Masterdagen: “Het is belangrijk dat studenten kennismaken met de KNMP en leren wat de KNMP voor hen kan betekenen.”

Programma

Hagendoorn: “We hebben dit jaar het programma voor de zesdejaars aangepast. Studenten komen tenslotte helemaal uit Groningen, dan wil je ze ook echt iets bieden.” Het programma zat dan ook vol met verschillende onderwerpen en sprekers. Zo gaf KNMP-woordvoerder Lennart Salemink uitleg over de apothekerslobby en ging Hoofdbestuurslid Ruud Dessing in op de toekomst van de farmacie aan de hand van het Witboek. Coördinator Arbeids­voorwaarden bij de KNMP Huub Overgaag lichtte de studenten in over de arbeidsvoorwaarden en recht in de apotheek. Programmamanager Beatrijs Willems vertelde vervolgens hoe apothekers zich nu kunnen voorbereiden op farmaceutische zorg en medicatieveiligheid in 2012. Aan het einde vertelde Hagendoorn zelf nog wat over de imagocampagne ‘Vraag het de apotheker!’. “Dat apothekers zichzelf laten zien als zorgverlener begint al bij de opleiding”, legt Hagendoorn uit. “Studenten beseffen dit steeds meer.”

Feedback

De presentaties werden goed ontvangen. Vooral de presentatie over de apothekerslobby had langer gemogen van de studenten, zo bleek uit de reacties op het evaluatie­formulier na afloop. Benjamins beaamt dit: “Ik vond dit verhaal echt een eyeopener.”

Het verhaal over arbeidsvoorwaarden en recht vonden de studenten ook interessant en belangrijk, met name omdat ze straks de arbeidsmarkt gaan betreden. Daar mocht wat hen betreft in dit verhaal ook meer de focus op.

Hagendoorn: “De dag sloot af met een borrel. Tijdens zo’n moment krijg je ook mondeling feedback. Erg waardevol want het programma van de Masterdag staat niet vast. Deze feedback kunnen we goed gebruiken ter verbetering van het programma.”

Document acties

Back to top