Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Flanderijn succesvol voor apothekers

Incasso op maat

PW Magazine 25, jaar 2011 - 24-06-2011 | door KNMP
De KNMP-leden hebben afgelopen jaar goed gebruik gemaakt van de incassodiensten van Flanderijn. Volgens berichtgeving van Flanderijn geven bijna tweehonderd apotheken met regelmaat vorderingen uit handen, waarvan ruim 80% alsnog wordt geïncasseerd.

Flanderijn en de KNMP hebben in 2010 een raamovereenkomst afgesloten. Sindsdien kunnen zowel grote apothekersorganisaties als individueel gevestigde apothekers die lid zijn van de KNMP een beroep doen op het incassobureau. Algemeen directeur KNMP Léon Tinke bespeurde vorig jaar – in de periode van de contractafsluiting - een toename van onbetaalde rekeningen bij apothekers. Onder meer doordat steeds meer medicijnen voor eigen rekening komen of slechts deels door de zorgverzekeraar worden vergoed.

Bijna tweehonderd apotheken hebben ­afgelopen jaar regelmatig vorderingen uit han­den gegeven aan Flanderijn. Hiervan heeft Flanderijn 83% succesvol geïncasseerd. In de meeste gevallen is het ook gelukt om de incassokosten door de debiteur te laten voldoen.

Integriteit

Veel apothekers voelen enige schroom om aanmaningen te versturen of vorderingen uit handen te geven aan een derde partij, constateerde Tinke vorig jaar ten tijde van de contractafsluiting. Dit hangt samen met de grote betrokkenheid die apothekers voelen bij hun patiënten. Immers niemand slikt voor zijn plezier medicijnen.

Om deze betrokkenheid recht te doen, heeft de KNMP vorig jaar bewust gekozen voor Flanderijn als partner. Het incassobureau heeft namelijk bewezen op een integere manier openstaande rekeningen te incasseren. Zij werken bijvoorbeeld al langer voor diverse zorgverzekeraars. Een ander pre is dat ze een landelijke dekking hebben.

Maatwerk

Samen met de apotheker die vorderingen uit handen wil geven, bespreekt Flanderijn de beste aanpak van de problematiek in het betreffende geval. Ze werken dus niet met een vast stramien voor alle apothekers – het is maatwerk.

Flanderijn adviseert apothekers om niet te lang te wachten met vorderingen uit handen geven. Zij hebben de ervaring dat hoe langer een apotheker wacht, des te kleiner de kans dat ze de vordering nog succesvol kunnen incasseren.

 

Meer informatie over incasso en vorderingen via Rob Robinson, senior accountmanager Flanderijn, tel. 088 - 209 25 76.

Document acties

Back to top