Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Internet

Iedere apotheek is een internetapotheek met een stenen versie op loopafstand.

PW35 - 01-09-2023 | door Jaap Dik, was apotheker in Vianen en gaat in zijn laatste jaar met columns op de ‘weet je nog wel?’-toer
Eind vorige eeuw werden de eerste stappen gezet naar Apotheek.nl. Een domeinnaam met een beroep erin was niet zomaar te claimen; er moest een officiële verklaring zijn dat je, als organisatie, meer dan de helft van de beroepsgroep vertegenwoordigde. Geen probleem voor de KNMP, maar er kwam wel veel papierwerk en geduld bij kijken.
Internet

Destijds was Apotheek.net al wel actief. Opgericht door een paar vooruitstrevende collega’s en met – voor die tijd – veel bezoekers en ook vragen van die bezoekers. Apotheek.net werd om niet overgedragen aan Apotheek.nl om een vliegende start te kunnen maken.

Iedere apotheker die lid was van de KNMP kreeg een eigen subpagina en toen begon het ... Menig collega dacht dat hij ook wel verstand had van grafische vormgeving. Webpagina’s met alle beschikbare lettertypes en kleuren – inclusief knipperend – kwamen langs. Met een fraaie foto van de apotheek van enkele megabytes; met de toenmalige modems deed zo’n foto er minuten over om binnen te komen.

Er ontstonden bedrijven die dit voor de apothekers in goede banen konden leiden en er werd steeds meer mogelijk voor apotheker en patiënt. Apotheek.nl is inmiddels al vijf jaar op rij de beste website in de categorie gezondheid en de individuele websites van de apothekers zitten vol met functionaliteit.

We kunnen met recht zeggen dat iedere apotheek een internetapotheek is met een stenen versie op loopafstand.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Apotheek.nl, Internetapotheek
Back to top