Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

GDV

'Ja, dan wil ik ook wel zo een baxterrol!'

PW3 - 20-01-2023 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker in De Lier
Op een verjaardag zitten Bep (77) en Wilma (78) onder het genot van een taartje heerlijk met elkaar te klagen. De energieprijzen! Die gasprijzen! De boodschappen! “Vroeger kocht je voor 25 cent nog een halfje casino wit.
GDV

Je zou er bijna slecht van gaan slapen”, verzucht Wilma. “Dan is het maar goed dat de slaaptabletten zo goedkoop zijn geworden!”, zegt Bep. “Goedkoop geworden? Hoe bedoel je? Ik rekende gewoon nog een tientje af hoor, voor mijn doosie temazepam.” “Oh, nou op mijn laatste rekening stond € 2,35”, reageert Bep.

De dames vinden dit uitermate vreemd. Dat de apotheek toch zó een malafide organisatie is met allerlei kosten waarvan ze niets begrijpen. Ze besluiten de volgende dag naar de apotheker te stappen. De apotheker legt uit: “Bep, u krijgt een medicijnrol en sinds dit jaar krijgen wij daar een vast tarief voor, ongeacht de hoeveelheid medicijnen die u in de baxter krijgt. Uw geluk is dat ik om die reden geen verwerkingskosten bij u in rekening kan brengen, maar alleen de losse tabletten.”

“Ja, dan wil ik ook wel zo een baxterrol!”, roept WMG-Wilma. “Ik gebruik die verrekt dure bloedverdunners, dus aan mijn eigen risico kom ik toch wel.” De apotheker zet haar brave pet op en zegt: “Helaas, u gebruikt maar drie medicijnen en u kunt alleen maar een baxter krijgen als sprake is van een ordeningsprobleem en volgens mij heeft u dat niet …”

“En ik heb wel een ordeningsprobleem? Wel GVD!!”, onderbreekt baxter-Bep haar beledigd. “Nee, GDV”, reageert de apotheker droog. Niemand lacht.

Document acties

Back to top